EDIN SULJEVIĆ: OD TREĆEG RAZREDA IMAM SVOJ BIZNIS

534

BIJELO POLJE – U svijetu preduzetništva, priče o uspjehu često započinju iz neočekivanih situacija, a Edin Suljević, vlasnik firme „Rent a car“ iz Bijelog Polja, primjer je da veliki snovi mogu početi već u djetinjstvu. Iako danas njegov biznis obuhvata impresivan broj vozila i širi se preko granica Crne Gore, za Edina je put do uspjeha bio sve samo ne lak.

Priča o Edinovom preduzetničkom putovanju počinje neobično rano. Već u trećem razredu osnovne škole, Edin se okušao u svijetu biznisa prodajući žvake koje je dobio od daidže. Ovaj rani početak, iako skroman, postavio je temelje za njegovu buduću karijeru. „Temelj mog strpljenja i odgovornosti u poslu seže još od tih dana“, prisjeća se Suljević.

Nakon što je proveo mladost u Americi, gdje se osamostalio i stekao dragocjene preduzetničke ideje, Edin se vratio sa vizijom da pokrene nešto svoje. Odluka da napusti stabilan posao u Norveškoj i započne posao iznajmljivanja automobila u svojoj domovini nije bila lako prihvaćena. Okolina je često preispitivala i osuđivala njegovu odluku. Ipak, podrška porodice i nekoliko bliskih osoba dala mu je snagu da istraje.

Danas, Edinov „Rent a car“ posao broji 120 vozila u Crnoj Gori i dodatnih 15 u Albaniji, što je rezultat ne samo njegovog truda i odricanja, već i vjere u vlastite snove. Osim toga, njegova poslovna filozofija se ne svodi samo na profit. Za njega, posao je sredstvo za ostvarivanje ciljeva i stvaranje vrijednosti za zajednicu.

„Moj cilj nije bio samo zaraditi, već izgraditi nešto što će biti od koristi i meni i ljudima oko mene. Želim da moja djeca nauče vrijednost strpljenja, odgovornosti i truda, baš kao što sam ja naučio u svojim ranim danima“, ističe Suljević.

Edinova priča je inspiracija za mnoge mlade preduzetnike, pokazući da je s pravim stavom, upornošću i podrškom porodice moguće ostvariti čak i najsmjelije snove. Od prodaje žvaka ispred škole do vlasništva nad velikim „Rent a car“ biznisom, Edin Suljević dokazuje da su korijeni uspjeha često skriveni u najranijim danima naših života.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.