Edita Radetinac: “Rekli su mi: budi zahvalna što nisi zatvorena!”

547

Incident koji se prije nekoliko dana dogodio u novopazarskoj Policijskoj upravi potresao je čitavu javnost. Novopazarka Edita Radetinac tvrdi da je napadnuta bez ikakvog razloga, da su prema njoj službenici postupali kao da je kriminalac i da joj nije bilo dozvoljeno da čitav slučaj prijavi.  Nju su kako je rekla za Radio-televiziju Novi Pazar napale “neljubazne službenice“ koje su fizički htjele da je izbace iz hodnika.

” Službenica Vesna Nešković je izašla sa svog radnog mjesta i nasrnula na mene, otela mi je papir i tražila mi je hemijsku olovku.  Ja sam hemjisku bacila i nisam je udarila kao što oni kažu. Onda je ona je počela da me vuče za desnu ruku gdje sada imam hematome “,  rekla je Edita Radetinac u izjavi za Radio-televiziju Novi Pazar istakavši  da je očajna zbog saopštenja predstavnika Policije koje je, kako kaže,  puno laži.

” Izjave onih koji su pisali saopštenje su laži.  MUP se izjasnio tek poslije šest dana i to bez imena i prezimena  na papiru da se vidi ko je to napisao. Oni samo govore laži. Idem do kraja da dokažem MUP-u i sugrađanima da sam ja u pravu sto posto “, rekla je Edita Radetinac naglasivši da nije istina da je bilo koga gađala.

”Nije tačno da sam službenicu gađala hemijskom olovkom. Imam svjedoke koji su prisustvovali i hvala Bogu što se narod odaziva i već tri svjedoka imam koji će da stanu meni u odbranu, a nadam se, ako Bog da, da će ih biti još više. Pošto sam u Policiji bila sedam sati, došla sam kući zbog obaveza oko bebe, jer sam porodilja. Zatim sam se vratila da tužim napadače, odnosno da prijavim slučaj. Meni su ovako rekli,  idi kući, Dedeić ti je rakao da budeš zahvalna Bogu što nisi zatvorena 48 sati. Znači nisu mi dozvolili da ja tužim odnosno prijavim “, rekla je Edita Radetinac.

Izvor: Sandžak danas/RTV Novi Pazar