EKSKLUZIVAN VIDEO SNIMAK divlje zvijeri kako šeta Novim Pazarom – Jeziv snimak sa nadzornih kamera

3565

U četvrtak u ranim jutarnjim satima, nadzorne kamere u Novom Pazaru zabeležile su neobičan i uznemirujući prizor – vuka kako šeta ulicama naselja Šutenovac. Snimak, koji se brzo proširio društvenim mrežama, prikazuje kako vuk trči ulicama, snimljen nadzornim kamerama lokalnog marketa.

Naša redakcija je došla u posjed ovog snimka, koji podstiče zabrinutost među stanovnicima ovog novopazarskog naselja. Građani, posebno oni u Šutenovcu, upozoreni su da budu na oprezu, budući da se vukovi obično izbegavaju naseljena mesta, što ovaj događaj čini još neobičnijim. Postoji strah da ovaj vuk nije samotnjak, mada trenutno nema dokaza o prisustvu drugih vukova u blizini.

Zimski mjeseci su izazovni za divlje životinje, posebno vukove, koji osjećaju nedostatak hrane. Ponekad su primorani ulaziti u torove i napadati stoku, najčešće ovce i koze, u potrazi za hranom. Ovo povećava rizik od sukoba između divljih životinja i ljudi, naročito u ruralnim područjima.

Stanovnici Novog Pazara sada s pravom izražavaju zabrinutost i postavljaju pitanje kako je vuk uspio da se probije do centra ovog progradskog novopazarskog naselja.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *