Najnovija vijest

EKSKLUZIVNO OTKRIVAMO! Sjenica DOBIJA NOVOG GRADONAČELNIKA – Danas se formira nova vlast

3362

Sjenica, 29. novembar 2023. – Danas je zakazan nastavak sjednice Skupštine opštine Sjenica, gdje su se odvijale značajne političke promjene nakon smijenjenja prethodnog predsjednika opštine, Muniba Mujagića. Očekuje se da će nova odbornička većina, koja broji 21 od ukupno 39 odbornika, preuzeti ključne uloge u upravljanju opštinom.

Prema nezvaničnim izvorima, koalicioni partneri, među kojima su SDA Sulejmana Ugljanina, SDP Rasima Ljajića, kao i nekoliko odbornika bliskih Jahji Fehratoviću i njegovom pokretu SBR, postigli su dogovor o zajedničkom djelovanju. Sjednica, koja je započela prošle sedmice, bila je prekinuta zbog iznenadnog povlačenja odbornika grupe građana “Bez diskriminacije” Aldina Kurtovića.

Iz pouzdanih izvora portala Sandžakdanas saznaje se da će Nermin Kamberović iz SDP-a biti novi predsjednik opštine. Za predsjednika skupštine imenovan je Admir Elezović iz SDA, dok će na poziciju načelnika opštinske uprave ponovo biti postavljen Nusret Nuhović, blizak SBR-u i odborniku Fadilu Nikšiću. Ova koalicija će takođe imati i dva mjesta u opštinskom vijeću.

Takođe se navodi da su za odbornike SNS i SPS vrata nove koalicije i dalje otvorena, a očekuje se da će uskoro donijeti odluku o mogućem učešću u novoj vlasti. Ova politička dinamika nagovještava značajne promjene u upravljanju opštinom Sjenica, koje će imati dalekosežne posljedice za lokalnu zajednicu i politički pejzaž u Sandžaku.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.