EKSKLUZIVNO: Otkrivamo šta se krije iza pokušaja ubistva Amara Čavića!

553

Grad Novi Pazar već danima šokiraju razni slučajevi pucnjave i nabadanja nožem, čak je i cijeli region izvještavao o Novom Pazaru kao gradu nasilja. Ono što doliva ulje na vatru u ovako uzavreloj atmosferi nasilja, i što je građane N. Pazara, uključujući i našu redakciju, posebno iznenadilo, je pokušaj ubistva Amara Čavića, kojeg sugrađani poznaju kao poštenog i vaspitanog momka. Policija se nije oglasila da li je i ko je uhapšen za ubadanje nožem Čavića, ali naša redakcija je sprovela nezvaničnu istragu i došla do činjenica koje se kriju iza ovog pokušaja ubistva.

Nezvanično saznajemo da je osumnjičen za pokušaj ubistvo Amara višestruki povratnik u vršenju raznih kriminalnih djela, uključujući i više pokušaja ubistva, momak iz novopazarskog naselja Jalija, sin starog ugostiteljskog radnika, E. D.. Takođe nezvanično saznajemo da po sredi nisu nikakvi sumnivi poslovi, nego je pozadina Čavićeva emotivna veza sa bliskim članom Ersanove porodice, pa je usljied nesuglasica došlo do obračuna.

Ovom prilikom apelujemo na našu omladinu da uslijed raznih međusobnih razmirica i nesuglasica ne posežu za nasiljem, nego da stvari  pokušaju riješiti međusobnim dijalogom i na taj način prevaziđu trenutne probleme.

Redakcija Sandžak danas