EKSKLUZIVNO / Svađa na Saboru IZuBiH u Sarajevu zbog Muamera Zukorlića

551

Kako Sandžačke ekskluzivno saznaju, danas je na zasjedanju Sabora Islamske zajednice u BiH održanom u Sarajevu došlo do žestoke rasprave između Muamera Zukorlića i ostalih sabornika iz Bosne koji nisu prihvatili da se na dnevnom redu nađe tačka “Slučaj Mustafe Spahića”, predložena od strane Mešihata IZ u Srbiji, a koja se odnosila na verbalna prepucavanja na relaciji Spahić-Zukorlić.

Kako Sandžačke saznaju, muftija Smajkić je stao na stranu Spahića riječima “da bi i on potpisao sve ono sto je profesor Spahić rekao”.

No, kulminacija je nastala kada je sabornik Mustafa ef. Bećirović, nekadašnji glavni imam Medžlisa Žepče, Zukorlića nazvao lažnim doktorom iz Novog Pazara.

Prema našim izvorima i sam reisu-l-ulema Kavazović je stao u zaštitu Spahića i pozvao da se ne usvoji ovaj prijedlog dopune dnevnog reda.

NASTAVAK TEKSTA ISPOD REKLAME...

Izrevoltiran tokom sjednice Zukorlić je, prema izvoru Sandžačkih, poručio saborniku Bećiroviću, koji ga je nazvao lažnim doktorom, da će morati da se izvini i nauči redu ili će se naći neko ko će ga naučiti redu.

Tada se iz sale prolomila salva negodovanja, sabornici su protestvovali zbog Zukorlićevih prijetnji.

Sabornik Bećirović je opet uzeo riječ i replicirao Zukorliću da mu se neće izviniti i da iako ne ide u teretanu ipak ga se ne boji.

Zatim je Sabor odbio da se dnevni red proširi tačkom koju su predložili Zukorlić i njegovi Sabornici.

Ova rasprava je završena tako što su Zukorlić i sabornici iz Sandžaka koji su odani njemu napustili sjednicu Sabora IZ u BiH.

Izvor: Sandzacke.rs