EKSKLUZIVNO: Video snimci otkrivaju detalje ubistva Nusreta Destanovića i ponašanje Seada Zećovića nakon zločina

EKSKLUZIVNO: Video snimci otkrivaju detalje ubistva Nusreta Destanovića i ponašanje Seada Zećovića nakon zločina

58240

Novi Pazar – U velikoj policijskoj akciji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su troje osoba u vezi sa brutalnim ubistvom dvadesetosmogodišnjeg Nusreta Destanovića iz Tutina. Među uhapšenima je E. Dž. (18) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo u saizvršilaštvu, kao i Elvis Hrnjak (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela. Treća osoba, Rijalda Haci (27) iz Sjenice, uhapšena je zbog neprijavljivanja pripremanja krivičnog djela. Dok je Sead Zećović u bekstvu i nedostupan policijskim organima.

Naša redakcija je došla do dva video snimka koja prikazuju ključne trenutke koji su prethodili tragičnom ubistvu Nusreta Destanovića. Na snimcima se vidi kako golf IV, u vlasništvu Destanovića,  ulazi u dvorište jedne zgrade, okreće se i parkira. Iz automobila sa vozačevog sjedišta izlazi Sead Zećović, koji trči prema suvozačevom mjestu, i tamo, koristeći oštar predmet, zadaje više udaraca Nusretu Destanoviću, uključujući i kobne.

U automobilu marke Golf IV, koji je u vlasništvu Nusreta Destanovića, još uvijek postoje tragovi krvi. Ti tragovi krvi kao i video snimak predstavljaju neoboriv dokaz protiv Seada Zećovića da je ubio Nusreta Destanovića. Ekskluzivno, naša redakcija došla je do fotografije Golfa i njegove unutrašnjosti. Podsjećamo da je Zećović automobil odvezao u Novi Pazar kod svog rođaka, Elvisa Hrnjaka, koji je također pritvoren zbog skrivanja Zećovića i pomaganja nakon izvršenja krivičnog djela.

 

Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, Sead Zećović i E. Dž. (18) iz Sjenice su najprije fizički napali Nusreta Destanovića prije nego što su ga prisilno smjestili u njegov automobil, na suvozačkom sjedištu. Na drugom snimku, zabilježenom nakon ubistva, vidi se kako Sead Zećović pije vodu sa pištolja u autopraonici, nakon izvršnje zločina.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *