Elfić: U Bejrutu nema povrijeđenih državljana Srbije

614

U strahovitoj eksploziji u bejrutskoj luci nema povrijeđenih državalja Srbije, izjavio je za Tanjug ambasador Srbije u Libanu Emir Elfić i dodao da je šteta u Bejrutu ogromna, a centralni dio grada, u kojem se i nalazi luka – demoliran.

U Libanu ne boravi veliki broj naših građana pa je ambasada stupila u kontakt sa svima poslije eksplozije naveo je ambasador Elfić.

“Nije veliki broj državljana Srbije, u ambasadi imamo oko 50 registrovanih osoba. Odmah nakon eksplozije, kontaktirali smo sve naše građane koji su evidentirani i prema informacijama kojima raspolažemo, nema povrijeđenih državljana Srbije i svi su u dobrom stanju”, rekao je Elfić.

Napominje da se mnogo ljudi vodi kao nestalo, pa članovi njihovih porodica pokušavaju preko hitne službe da dođu do bilo kakve informacije o najbližima, tako da se očekuje da broj žrtava bude i veći.

“Nikad ništa slično nisam video. Odmah nakon eksplozije kružili su snimci građana koji su se našli u blizini, bukvalno je izgledalo kao da je eksplodirala nuklearna bomba”, prenio je Elfić kako izgleda grad koji je juče u 18 sati po lokalnom vremenu potresla snažna eksplozija.

Uzroci požara koji su doveli do eksplozije još uvek zvanično nisu potvrđeni i istraga je još uvijek u toku, dodaje Elfić.

“Usled eksplozije ogromna pečurka se nadvila nad samim gradom. Luka Bejrut je potpuno sravnjena sa zemljom, a kako se nalazi u samom srcu grada, centralni dio i kvartovi koji se nalaze iznad same luke su demolirani i šteta je ogromna, neprocjenjiva”, rekao je amabasdaor Srbije.

Izvor: Tanjug


TAG


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.