Elvedin Pezić: Osiguranje automobila je zabranjeno. Obaveza je uzimati najjeftinije osiguranje kako bi se zabrana činila minimalno

2659

Islamski daia Elvedin Pezić, koji uživa veliku popularnost na društvenoj mreži Facebook s pratiocima koji broje čak 338 hiljade, nedavno je na svojoj stranici dao svoj stav o uzimanju kasko osiguranja za automobile prema islamskim principima.

U odgovoru na pitanje postavljeno od strane korisnika, Pezić je izjavio: “Pošto je osiguranje automobila prema islamskim principima u osnovi zabranjeno, a kao zakon nametnuto građanima, obaveza je uzimati najjeftinije osiguranje. Cilj je da se zabrana čini minimalno i da muslimani budu u skladu s vjerskim učenjima, ali i s državnim regulativama.”

Njegov stav je jasan: “Stoga, nije dozvoljeno uzimati full kasko osiguranja, bez obzira na vrijednost automobila.”

Ova izjava je izazvala brojne komentare i diskusije na društvenim mrežama, gdje su se korisnici podijelili u mišljenjima. Dok neki podržavaju Pezićevu interpretaciju, drugi smatraju da se islam treba prilagoditi modernom vremenu i da osiguranje ima svoju svrhu u današnjem društvu.

Elvedin Pezić je poznat po svojim edukativnim objavama i video sadržajima na temu islama i svakodnevnih izazova s kojima se suočavaju muslimani. Njegove objave često izazivaju veliku pažnju i diskusiju, a ovaj posljednji stav o osiguranju automobila nije izuzetak.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.