Emina Jahović obolela nakon porođaja: Tek sad se sve doznalo

Emina Jahović obolela nakon porođaja: Tek sad se sve doznalo

1773

Tokom mlađih dana zdravlje Emine Jahović nije bilo razlog za brigu. Budući da je dijete zdravstvenih radnika, pjevačica je uvijek bila dobro potkovana suplementima i ishranom zbog čega se rijetko razboljevala.

Lijepa kantautorica od svoje 27. godine živi u Turskoj, gdje se udala za muzičara Mustafu Sandala, od kog se nedavno i razvela.

S njim je u Istanbulu stvorila dom i ostvarila se u ulozi majke. Uprkos činjenici da je Mustafa Sandal tamo veoma popularan, Emina je uspjela da sačuva privatnost, što je razlog nedostatka više informacija o njoj i njenom zdravstvenom stanju.

Do prije nekoliko godina domaći mediji nisu znali da se pjevačica po rođenju sina Jamana borila sa ozbiljnim zdravstvenim problemom.

Naime, po dolasku sina Jamana na svijet, doktori su joj otkrili poremećaj unutar srednjeg uha zbog čega više od šest mjeseci nije mogla da se posveti bebi i nije bila u stanju da ustane i hoda bez posljedica. Nakon što je ovu fazu života ostavila iza sebe, Emina je napisala pjesmu “Vertigo” i poklonila je kolegici Jeleni Tomašević.

Numera je, kako je istakla, podsjeća na najljepši ali i najteži period života.

“Šest mjeseci sam imala vertigo poslije porođaja sa Jamanom. Pomerili su mi se kristali u srednjem uhu ili već gdje se oni nalaze. Nisam medicinski toliko potkovana. I iz toga je nastala pjesma ‘Vertigo'”, izjavila je Emina, koja 14 godina kasnije o pomenutom problemu govori s lakoćom.

U tom trenutku nije joj bilo nimalo lako. Vertigo ili vrtoglavica uglavnom je propraćena snažnom iluzijom kretanja u prostoru. Uz privid kretanja često je prisutan i funkcionalni okulomotorički poremećaj, rušenje u stajanju i hodanju, i mučnina.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *