Emrović: Škola preduzima sve što je predviđeno Zakonom

881

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci masovnih zakazanih tuča učenika osnovnih škola u Novom Pazaru, a roditelji su nakon ovih saznanja potreseni i brinu za bezbjednost svoje djece.

Naime, jedan od roditelja učenika sedmog razreda jedne osnovne škole, naveo je da se grupe učenika sastaju nakon ili pre časova u blizini škole na zakazane tuče koje snimaju mobilnim telefonima i posle prodaju snimke drugim učenicima za 50 dinara kako bi videli kako kažu oni “ko je koga prebio”.

Ovu priču RTV Novi Pazar potvrdila je direktorka OŠ “Vuk Karadžić” Rafeta Emrović.

“Škola preduzima sve što je predviđeno Zakonom u ovakvim okolnostima. Imamo sastanke sa gotovo svim roditeljima, sastanke Tima za vršnjačko nasilje… Ni jedan slučaj se nije desio u školskom prostoru. Imamo i školskog policajca i video nadzor. Međutim, želimo da stanemo na put vršnjačkom nasilju ma gde da se ono dešava”, kazala je ona.
Deca odlaze u ulicu ili dve dalje od škole, kako bi se tuča održala.

U ovoj školi, poslednjih dana intenzivirani su vanredni roditeljski sastanci kako bi se roditelji učenika upoznali sa novonastalim događajima, sa ciljem da se spreči dalje nasilničko ponašanje pojedinaca koje može dovesti i do težih posljedica.