EMROVIĆ UMISLIO DA JE JAČI OD DRŽAVE! Hoće da otme vojnu zemlju površine 57 hektara

1432

Kontroverzni novopazarski biznismen Halil Emrović, koji se dovodi u vezu sa krijimčarenjem narkotika iz Turske, napao je Rasima Ljajića, potpredsjednika i ministra u Vladi Srbije, u jednom kafiću u Novom Pazaru.

O tom incidentu koji je izazvao lokalni tajkun za koga je cijela srpska javnost čula nakon skandaloznih fotografija sa proslave rođendana tužioca Stanislava Dukića obaviještena je i policija, ekskluzivno saznaje “Alo!”.

Incident se, prema njihovim saznanjima, dogodio prošle nedjelje, a povod je zemljište za gradnju stadiona u Novom Pazaru koji lokalna samouprava želi da kandiduje u okviru projekta gradnje reprezentativnih sportskih objekata u regionalnim centrima u Srbiji. To zemljište bilo je u vlasništvu Vojske Srbije, koja ga je ustupila policiji, a nalazi se u blizini Emrovićevog hotela.

Emrovićev hotel je u blizini vojne zemlje

Prema riječima dobro obaviještenih izvora „Alo!“ iz Novog Pazara, tajkun je bacio oko na tu parcelu koja ima oko 57 hektara i na sve načine želi da je prisvoji, jer je Novi Pazar poznat po tome da kuburi sa nedostatkom građevinskog zemljišta.

Kada je čuo da opština namjerava da otkupi plac kako bi se na njemu gradio novi gradski stadion, Emrović se jako razbesnio, pa je, prema saznanjima “Alo!” portala, na sve načine pokušao da to osujeti.

Pošto mu to nije uspijelo, prošle srijede pokušao je i lično da se obračuna sa Ljajićem koga je targetirao kao ministra iz Novog Pazara i lidera SDP-a koji drži lokalnu vlast.

Prema izvorima bliskim istrazi, Emrović je duže vrijeme pokušavao da dođe u kontakt sa Ljajićem kako bi mu zaprijetio da odustane od tog zemljišta, a kada je saznao da ministar sjedi u jednom lokalu u Novom Pazaru, pojavio se tamo u pratnji jednog svog batinaša.

Emrović i njegov čovjek pokušali su grubim i neprimjerenim riječima da „ubijede“ ministra da odustane od gradnje stadiona na zemljištu koje oni već vide kao svoje. Pošto ni Ljajić nije bio voljan da tako lako odustane od projekta i potčini se zahtjevima lokalnog tajkuna, došlo je do svađe nakon čega je o cijelom slučaju obaviještena Policijska uprava u Novom Pazaru.

Ljajić: Nećemo odustati

Ministar Ljajić nije juče bio raspoložen da detaljnije govori o ovom slučaju, ali nije ni negirao saznanja “Alo!” portala.

– Tačno je da se incident dogodio, ali ne bih mu pridavao veći značaj. Istrajaćemo u namjeri da Novi Pazar dobije stadion kakav zaslužuje – kratko je rekao Ljajić.

Osim toga što se dovodi u vezu sa nelegalnim poslovima, Emrović je u Novom Pazaru poznat i kao vrlo bogat čovjek. Prošle godine je u tom gradu otvorio ekskluzivni hotel, a događaju su prisustvovale najveće zvijezde srpske estrade.

Sandžak danas/Alo