Zoran Radovanović / Foto: N1

Epidemiolog Radovanović: Prema Novopazarcima političari bahati i grubi

651

Epidemiolog Zoran Radovanović objavio je na svom Fejsbuk nalogu poruku podrške građankama i građanima Sandžaka u kojoj je poručio da je, bez obzira na izjave zvaničnika, jasno da je situacija u ovom području gora nego drugde, ali i da nam je “svima žao zbog grubosti, bahatosti i odsustva razumijevanja koje su političari iskazali prema Novopazarcima”.

Radovanović je Novopazarcima poručio da poštuju odluke Kriznog štaba, kako ne bi bili optuženi da su sami krivi za rasejavanje zaraze.

“Dr Tomislav Stevanović i gospodin Dragiša Zvekić su me zamolili da iskažem izraze solidarnosti sa stanovništvom Sandžaka. Prije toga me je gospodin Marko Oljača zvao da idemo zajedno u Novi Pazar, Sjenicu i Tutin, kako bismo tim ljudima odnijeli pomoć. Nažalost, nisam mogao da mu se pridružim, ali sam pažljivo pratio cijelu akciju”, napisao je Radovanović.

On je poručio da se ogromna većina nas u Beogradu i ostatku Srbije sa velikim razumijevanjem i empatijom odnosi prema nesreći koja je zadesila jugozapad naše zemlje, ali i da smo sa zakašnjenjem saznali za ogromne razmijere epidemije, posebno na Pešteru i za teškoće sa kojima se tamo suočavaju zdravstveni radnici i narod zbog nedostatka lijekova i opreme.

“Bez obzira na izjave zvaničnika, oskudica je u cijeloj zemlji, ali iz iskaza očevidaca saznajemo da je situacija u Sandžaku gora nego drugde. Svima nam je žao zbog grubosti, bahatosti i odsustva razumijevanja koje su političari iskazali prema Novopazarcima”, napisao je Radovanović.

“Vi najbolje znate šta vam valja činiti. Računajte na pomoć i podršku običnih građana Srbije, a pretpostavljam da u lokalnoj vlasti ima ljudi kojima možete da vjerujete, te da se oslonite na takve pojedince. Važno je da poštujete odluke Kriznog štaba, kako ne biste bili optuženi da ste sami krivi za rasejavanje zaraze. Iskustvo iz ostatka Srbije pokazuje da organi sile mogu da budu izuzetno surovi.”

https://www.facebook.com/zoran.radovanovic.71/posts/3178680742228608

 

Iyvor Nova.rs
2 thoughts on “Epidemiolog Radovanović: Prema Novopazarcima političari bahati i grubi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *