Esad Rahić: Na mjesto direktora OPŠTE BOLNICE U NOVOM PAZARU treba novo LICE

649

Ovih dana u centru pažnje sandžačke, a naročito pazarske javnosti je Opšta bolnica u Novom Pazaru i njeni čelni ljudi. Njen direktor Meho Mahmutović, je pod snažnim i masovnim udarom kritike i plebiscitarnog nezadovoljstva ogorčenih građana Novog Pazara i šire, što samo po sebi govori da bi njegov daljni opstanak na ovoj funkciji bio svojevrsno tjeranje inata volji građana i javnog mnjenja. Drugim riječima, njegov daljni opstanak na funkciji direktora Opšte bolnice je nemoguć i krajnje kontraproduktivan, čega je sigurno svjestan i sam gospodin Mahmutović. Gospodinu Mahmutoviću želim brz oporavak i ozdravljenje, ali stvari su otišle predaleko i nemoguće ih je vratiti na prvobitno stanje.
Sadašnji koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru doktor Mirsad Đerlek, je u ranijim razdobljima već nekoliko puta obnašao funkciju direktora Opšte bolnice.

Ne sumnjam da će u ovom kriznom i kritičnom periodu, iskustvo i organizacione sposobnosti gospodina Đerleka dati očekivane rezultate, jer potpuno novo lice, bez iskustva, bi se u ovoj haotičnoj situaciji teško snašlo.

Ali to ne mjenja generalni stav: Građani i zaposleni u ovoj ustanovi žele i očekuju imenovanje novog lica na čelu ove ustanove.
Dakle, nakon pobjede nad ovom opakom bolešću, i u uslovima normalnog rada ove medicinske ustanove, mora se pristupiti izboru na mjesto direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru novog lica, koje će uživati opštu podršku i građana i zaposlenih u ovoj ustanovi, obnoviti rejting ustanove i povratiti povjerenje građana prema njoj.

Moj lični prijedlog bi bio da to bude doktor Ervin Ćorović, dijete pazarske čaršije, koji je izvanradan i ljekar i čovjek i kojeg voli i uvažava cijeli grad i šire.

Esad Rahić
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.