Esad Rahić: NIJE VRIJEME ZA POLITIČKE OBRAČUNE I POLITIČKO PROMOVIRANJE

538

Novi Pazar i drugi sandžački gradovi prolaze kroz veliku ljudsku tragediju i ogromno iskušenje. U ovim danima ja vidim samo jednog neprijatelja: COVID 19. U ovim danima ja vidim samo jedan cilj: Pobjedu nad ovom opakom bolešću i trijumf zdravlja mojih Sandžaklija.
Nije vrijeme za političku borbu i političko promoviranje nijedne stranke. Nije vrijeme za političke obračune i političko nadgornjavanje. Nije vrijeme za borbu za vlast.

Naši građani su bolesni. Naši građani umiru. Svako sticanje političkih poena na račun ove tragedije je neukusno, ogavno i nemoralno.
Sada treba da smo zajedno. Sada treba da smo jedno srce, jedna duša. Pustite politiku i borbu za vlast. Sad je najvažniji zadatak da preživimo.

Ovo je najteža bitka Sandžaklija u poslednjih sto godina. U njoj moramo svi biti na prvoj liniji fronta. Sada niko ne smije misliti samo na sebe i na svoje interese. Sada postoji samo zajednička borba i zajednički interes.
Zato ostavite se međusobnog optuživanja i klevetanja. Zar ne vidite u kojoj smo zajedničkoj nevolji.

Udružimo se. Budumo solidarni. Pružimo ruku pomirenja jedni drugima bar dok traje epidemija. Pobjedimo ovo zlo.
A kada sandžački gradovi budu pucali od zdravlja, nastavite tamo gdje ste stali. Mada bi bilo najpametnije da izvučete izvjesne pouke iz ovog tragičnog perioda i da poradite na pozitivnim moralnim promjenama kako na sebi, tako i u svojim partijskim redovima.

Esad Rahić, potpredsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.