Evo šta kažu komšije o sinu koji je ubio oca!

601

Motivi zbog kojih je sin D. K. (25) brutalno ubio oca, novopazarskog biznismena Nedžiba Kačara, još nisu do kraja poznati, ali prve informacije govore da su odnosi između Nedžiba i sinova, ali i njihove majke, a njegove bivše supruge, godinama bili loši.

Tijelo biznismena Nedžiba Kačara (60) nađeno je ispred porodične kuće, a iako se u prvi mah sumnjalo da je izvršio samoubistvo istražitelje su mnogobrojni dokazi na kraju ipak odveli do Nedžibovog sina.

Mladić je najprije negirao da ima bilo kakve veze sa ubistvom, zapomagao je kada su saopštili da je Nedžib mrtav, uredno je primao ljude koji su mu nazdravljali glavu, a svoju umješanost je krio sve dok mu policajci nisu predočili jasne dokaze.

– Danonoćno smo radili na rasvjetljavanju ubistva, saslušan je veliki broj osoba, ali nikako nismo mogli da nađemo oružje kojim je Kačar ubijen. Tek kada smo i taj dokaz pribavili bili smo sigurni da je sin ubica. Nož smo pronašli tek pošto smo otvorili na desetine šahti – kazao je izvor iz istrage.

O čudnoj nameri D. K. govorili su i susjedi ove porodice, koji nisu mogli mnogo da kažu o mladiću.

– Bio je specifičan mladić, čudno se ponašao, bio je ćutljiv, ni sa kim u komšiluku se nije družio, nije se čak nikome ni javljao u prolazu. Mislim da ga nikada nisam video nasmijanog, vjerovatno je turbulentan odnos između njegovih roditelja ostavio traga – priča jedan od žitelja Radničke ulice, komšija Kačara.

Inače, zbog rada na rasvjetljavanju ubistva nekadašnjeg bankara novopazarski inspektori dobili su pohvale vrha policije, prije svega što se radilo o izuzetno zamršenom slučaju koji je riješen veoma brzo.

Izvor: Sandžak danas/Blic