EKSKLUZIVNO saznajemo zašto je i kako došlo do SUKOBA u restoranu “DIVAN”

994

Nakon obavljenih razgovora sa gostima restorana “Divan”, koji su prisustvovali prvom incidentu sukoba, ali ne i samoj pucnjavi, Sandžak Danas je došao do dodatnih informacija kako je počeo sam sukob vlasnika restorana sa gostima.

Po priči svjedoka svađa je nastala jer je Adnan A., inače vlasnik restorana,  opomenuo četiri gosta zbog uznemiravanja ostalih prisutnih u lokalu, jer su se peli na stolice i stolove.

Na samu opomenu da ne mogu tako da se ponašaju reagovali su Nihad Hamidović, Berid B., Emin R., i napali vlasnika restorana,  počeli da ga udaraju i verbalno vrijeđaju. Ostali prisutni gosti kao i radnici razdvojili su Adnana A. od trojice momaka koji su ga napali.

Odmah su ostali gosti napustili restoran “Divan”, ali Nihad Hamidović, Berid B. I Emin R. nisu htjeli da izađu i nastavili sa istim ponašanjem.

Kako je i kada 41-godišnji Adnan A. ranjen nožem i kada je upotrijebio vatreno oružje gosti ne znaju, ali prvi rezultati istrage ukazuju da je nakon svađe i tuče zbog muzike vlasnik restorana 41-godišnji Adnan A. upotrijebio vatreno oružje, a tom prilikom ranjen je 23-godišnji Nihad Hamidović koji je preminuo na hirurškom odjeljenju u novopazarskoj bolnici.

Takođe, ranjeni su slučajni prolaznik 38-godišnji Sead M., 23-godišnji Berid B. i 21-godišnji Emin R., a Adnan A. koji je osumnjičen da je pucao iz vatrenog oružja zadobio je povredu leđa zadobijenu oštrim predmetom, najvjerovatnije nožem.

Vlasniku restorana, Adnanu A. određeno je zadržavanje od 48 časova zbog krivičnog djela teško ubistvo. Istraga je u toku.