Feđa Isović snima novu seriju “Halo taxi”, glavna uloga pripala Sandžakliji Moameru Kasumoviću

849

Poznati bosanskohercegovački scenarista Feđa Isović počeo je s radom na svojoj najnovijoj seriji pod nazivom “Halo taxi”. Sarajevo je ovih dana postalo epicentar filmaške aktivnosti, a glavne uloge osvojili su priznati glumci Moamer Kasumović i Vanesa Glođo, među drugima.

Moamer Kasumović je iz Sandžaka, tačnije iz Bijelog Polja. Njegov rahmetli otac je bio potpredsjednik SDA Sandžaka za Crnu Goru i smatra se vrsnim intelektualcem tog dijela Sandžaka. Moamer je tako nastavio porodičnu tradiciju izuzetnosti, ali na umjetničkoj sceni.

Snimanje pilot epizode serije započelo je u sarajevskom naselju Hrasnica. Isović, koji je poznat po svojoj interakciji s fanovima putem društvenih mreža, podijelio je niz fotografija sa seta na svom Facebook profilu s komentarom: “Opet jašemo. Dan prvi”. Ova objava izazvala je brojne pozitivne reakcije i poruke podrške od strane njegovih pratilaca.

Feđa Isović nije novak na regionalnoj filmskoj i televizijskoj sceni. Pored svoje najpoznatije serije “Lud, zbunjen, normalan”, Isović je napisao scenarije za mnoge uspešne projekte, kao što su serije “Ne diraj mi mamu” i “Konak kod Hilmije”. Također, njegovo ime stoji iza filmova “Dobro uštimani mrtvaci” i “Halimin put”. Pored toga, radio je i na dokumentarnim filmovima koji su dotakli važne teme, poput “Hatidža, majka Srebrenice”, “Ruke koje bol traže”, “Legenda na točkovima” i “22 kilometra”.

Sa ovako impresivnom filmografijom, očekivanja od “Halo taxi” su visoka. Ostaje nam da pratimo dalje razvoj projekta i s nestrpljenjem iščekujemo prve epizode serije.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *