Feđa Štukan priveden na aerodromu u Beogradu /VIDEO/

Feđa Štukan priveden na aerodromu u Beogradu /VIDEO/

1257

Danas je na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu priveden poznati bosanskohercegovački glumac i književnik Feđa Štukan, saznaje portal Nova.rs. Štukan je tom prilikom izjavio da je nezvanično saznao kako mu je ulazak u Srbiju zabranjen u narednih godinu dana.

Nezvanično sam saznao da mi je ulazak u Srbiju zabranjen u narednih godinu dana. Rekao bih da je informacija koju imam pouzdana, s obzirom da sam za zabranu saznao od čovjeka koji je zaposlen na graničnom prijelazu. Još uvijek, doduše, ne znam, odnosno nisam siguran da li je izdata potjernica na moje ime – izjavio je Štukan u julu prošle godine.

Štukan je trebalo da bude gost na festivalu Krokodil, a vijest o njegovom privođenju potvrdili su i advokati Sead Spahović i Ahmed Delimeđac.

Podsjećamo, sredinom juna prošle godine, Štukan je zadržan na graničnom prijelazu između BiH i Srbije nekoliko sati. Incident se dogodio nakon što je najprije podržao proteste “Srbija protiv nasilja”, a potom i prisustvovao protestnoj šetnji u Beogradu.

Ovaj događaj izazvao je veliku pažnju javnosti i medija, a detalji o razlozima zabrane ulaska još uvijek nisu u potpunosti jasni. Štukan se do sada nije oglašavao povodom najnovijih dešavanja, a advokati rade na rješavanju situacije.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *