Fejsbuk uvodi promjene, više neće biti isti! Stizat će vam notifikacija kome se sviđate i još puno drugih promjena!

Fejsbuk uvodi promjene, više neće biti isti! Stizat će vam notifikacija kome se sviđate i još puno drugih promjena!

557

Mark Zakerberg najavio je velike promjene na popularnoj društvenoj mreži u toku godišnje Fejsbukove konferenciji F8.  Kako je sam istakao, ovo su možda i najveće promjene do sada. Prepoznatljiva plava boja pozadine biće bijela, a uvode se i brojači lajkova.

Što se tiče samog dizajna sajta, sam logo Fejsbuka više neće biti kvadratnog oblika, nego kružnog, a po prvi put se mijenja i boja. Mobilna aplikacija biće pretežno bijela, dok prepoznatljiva plava odlazi u istoriju.

Mark Zakerberg pokušao je objasni da je plan kompanije da na prvo mjesto stavi privatnost i sigurnost korisnika, a ne reklame i zaradu.

– Budućnost je privatna. Znam da, blago rečeno, naša reputacija nije najjača kad je privatnost u pitanju, ali fokusirali smo se na pronalazak načina da zaštitimo privatnost korisnika – istakao je vlasnik Fejsbuka.

Ovo je 7 najvažnijih promjena na Fejsbuku:

1. Poruke koje ćemo slati putem Messengera biće end-to-end enkriptovane što znači da Fejsbuk više neće moći da vidi njihov sadržaj. Platforma će biti potpuno povezana s WhatsAppom. Messenger će zauzimati manje mjesta na mobilnim telefonima, a stiže i desktop verzija aplikacije.

2. Instagram će uvesti i opciju “privatnog brojača lajkova”‘. Svi koji posete neki profil tako neće moći da vide broj “lajkova”, a jedino će sam vlasnik naloga imati pristup tom podatku.

3. Biće više “kratkotrajnih” načina dijeljenja sadržaja u porukama – što znači da neće biti trajnog zapisa o njima.

4. Lakše slanje novca putem WhatsAppa koje se testira u Indiji uskoro će se proširiti i na ostatak svijeta.

5. U fokusu redizajna Facebooka biće grupe, a prepoznatljiva plava boja gotovo da odlazi u istoriju, a newsfeed će više biti fokusiran na grupe umjesto na vesti.

6. Objave na Instagramu više neće morati da počinju s fotografijom ili videom. Sadržaj će moći da se dijeli koristeći se samo tekstom, stikerima ili crtežima.

7. Najavljena je i opcija ‘Secret Crush’, slična dosadašnjem Facebook Datingu koji je bio dostupan u samo nekim zemljama. Secret Crush će funkcionisati poput aplikacije Tinder. Moći ćete da označite osobu koja vam se među vašim Fejsbuk prijateljima sviđa i to će biti tajno, osim ako ta ista osoba ne označi da se i vi njoj sviđate. Tek će vas tada Fejsbuk “spojiti”.
Izvor: Kurir