FK Novi Pazar 1928: ”Vrijeđali su nas na nacionalnoj osnovi, mene su za vrat počeli daviti” (VIDEO)

5986

Ono što se dogodilo na gostovanju prethodnog vikenda pokazalo je svu tamnu stranu srpskog fudbala. Naime, kada je ekipa iz Novog Pazara postigla gol za 0:3 svi okupljeni pored terena uletjeli su u teren i pokušali linčovati goste. Kada je ispred svoje ekipe stao Softić, ne bi li zaštitio mlade momke koji su mu dati u emanet, doživio je da na njega nasrnu trener domaće ekipe, kao i komesar za bezbjednost na tom meču, uputivši mu psovke i uvrede na nacionalnoj osnovi i hvatajući ga za vrat. Policija je reagovala, pa se incident smirio, a utakmica je završena pobjedom FK Novi Pazar 1928 sa 2:3. Softić kaže da, otkako igra fudbal, nikada ništa slično nije doživio.

“Ja sam pokušao cijeli taj teret da preuzmem na sebe, prišao do njihovog trenera, redara, zatražio da se nešto preduzme, rekao da je to neprihvatljivo i da ta djeca mogu biti izložena linču, na šta sam ja dobio kontra smjer od onoga što sam očekivao, kao da smo ih mi nešto loše ovdje dočekali, što su laži, nebuloze i budalaštine, jer ova ekipa tek od skoro postoji u ovom sastavu, bukvalno je nova. To je preraslo na jedan veći incident, taj je trener krenuo onako baš da se fizički obračuna sa mnom, uhvatio sam ga za ruke ne bih li ga čisto zadržao, onda je Komesar za bezbjednost na tom meču mene uhvatio za vrat, počeo da me davi. Zamislite čovjek zadužen za bezbjednost. Stvarno sam bio baš zatečen, jer sam igrač koji je igrao i Srpsku ligu i Zonu i Okrug, nema šta nisam – za mene je to bila novina. Nisam nikada ništa slično doživio. Tolika količina mržnje, a onda ono sve ustaljeno, psovke turske majke, uvrede na nacionalnoj osnovi, mislim svašta. Stvarno je bilo ono baš baš ružno”, prisjeća se Softić.

Ni tri dana nakon incidenta nema nikakvih reakcija nadležnih organa iz FSS-a. Čak je i delegat sačinio zapisnik u komej stoji da je sve proteklo u fer i korektnom duhu. Opširnije pogledajte na video prilogu ispod teksta.

 

Izvor Sana