FK Novi Pazar: Zbog tendeciozne analize Zdravka Jokića odlučni smo u borbi protiv nepravde u fudbalu

685

NOVI PAZAR — Nogometni klub Novi Pazar objavio je saopćenje broj 3 u kojem izražava svoje nezadovoljstvo načinom na koji su sporni trenuci obrađeni u emisiji „Pregled kola“ na TV „Arenasport“. Klub tvrdi da je pristrasni izbor spornih trenutaka i komentari u emisiji samo dodatno potvrdili opravdanost njihove odluke da se obrate organima UEFA i FIFA zbog nepravde koja im je, kako navode, nanijeta.

FK Novi Pazar ukazuje na tendenciozni izbor trenutaka koje je napravio novinar Goran Svilar, te komentare bivšeg sudije Zdravka Jokića, koji su, prema njihovom mišljenju, umanjili greške sudija na utakmicama Superlige. Od deset spornih situacija, izabrane su samo dvije do tri, što je bilo dovoljno da se zaključi kako “velikih grešaka nije ni bilo”.

Klub posebno ističe nedostatak pažnje prema situacijama u kojima je igrač Novog Pazara, Fajed, oboren rvačkim zahvatom u kaznenom prostoru protivnika, kao i prema situacijama u kojima su igračima neopravdano dodijeljeni žuti kartoni. Smatraju da su ove situacije i neujednačeni kriteriji suđenja tokom cijele utakmice trebali biti dovoljni da se ukaže na jasnu namjeru oštećenja Novog Pazara.

FK Novi Pazar oštro osuđuje ovakav pristup i izražava svoju odlučnost da nastavi borbu za pravdu u nogometu, uprkos osjećaju da su u toj borbi potpuno usamljeni. “Cijela nogometna javnost je mogla vidjeti sramotu iz Pančeva, i mi nećemo prestati govoriti o toj sramoti”, navodi se u saopćenju, aludirajući na konkretnu utakmicu koja je bila predmet kontroverzi.

Saopćenje FK Novi Pazar predstavlja jasan poziv na transparentnost i pravednost u nogometnom sportu, ukazujući na važnost poštenog suđenja i jednakih uvjeta za sve timove u takmičenju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.