Gradonačelnik Biševac: Pazarska tvrđava će biti muzej na otvorenom

Gradonačelnik Biševac: Pazarska tvrđava će biti muzej na otvorenom

610

Gradonačelnik Nihat Biševac najavio je da će za nekoliko dana započeti ekonstrukcija Kule Motrilje, simbola grada Novog Pazara kro

“Projekat je, uz Grad Novi Pazar podržalo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Prošle godine izvršena je kompletna rekonstrukcija biblioteke koja je u neposrednoj blizini. Pored rekonstrukcije Kule Motrilje, očekujemo i rekonstrukciju Džephane na Bedemu kao i izgradnju letnje pozornice. Želimo da novopazarska tvrđava bude muzej na otvorenom i da sačuvamo kulturno istorijske spomenike. Siguran sam da će planirana rekonstrukcija, u cilju očuvanja zdanja doprineti i unapređenju turističke ponude”, kazao je gradonačelnik Biševac.

Prema rečima Harisa Gegića, direktora Regionalne turističke organizacije Sandzaka, projekat je vredan 22 miliona dinara i realizuje se u cilju zaštite znamenitosti od propadanja.

“Predviđena je kompletna sanacija krova, sanacija ulaza, restauracija fasada kao i uređivanje unutrašnjeg prostora koji će biti obogaćen atraktivnim sadržajima. Ti sadržaji neće remetiti postojeće stanje Kule Motrilje, gradski simbol će postati moderniji i za turiste i sve posmatrače atraktivniji”, zaključio je Gegić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *