Gradonačelnik Novog Pazara i predsjednica Skupštine mubareklisali Ramazan

41

Svim sugrađanima islamske vijeroispovijesti želim da predstojeće dane Ramazana provedu sa svojim porodicama u dobrom zdravlju i lakom postu. Neka nam ovaj mjesec ibadeta, odricanja i nagrade bude uputa da činimo dobro, radimo vrijedno, budemo pravedni i živimo u miru i toleranciji.

Ramazan Šerif Mubarek Olsun

Gradonačelnik
Nihat Biševac


U ime Skupštine Grada Novog Pazara i u svoje lično ime svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti u Novom Pazaru čestitam mjesec Ramazan sa željom da ga provedu u miru, zdravlju i blagostanju.Iskreno želim da nam nastupajući mubarek dani donesu istinske duhovne vrijednosti te obnove slogu i međusobno povjerenje. Ove godine mjesec Ramazan dočekujemo i u posebnim okolnostima, gdje se od svih nas očekuje da poštujemo mjere zdravstvenih stručnjaka kako bismo se kao zajednica što prije izborili sa izazovom globalne pandemije.

Vjerujem da će naša zajednica uspjeti da upravo u ovim okolnostima istakne neke od ključnih vrijednosti mjeseca Ramazana – očuvanje porodice, solidarnost i humanost. Neka nas mjesec Ramazan učini duhovno jačim u razmišljanju i djelovanju za dobro pojedinca, zajednice i društva u kome živimo.

Ramazan Šerif Mubarek Olsun!

PREDSJEDNICA SKUPŠTINE
Dr. Hanadi Hajdinović