Gradonačelnik obišao radove u Osnovnoj školi Bratstvo

220

Nakon rekonstrukcije OŠ “Bratstvo” jedna od najsavremenijih škola u zemlji gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac obišao je danas radove.

“Biće ovo nakon rekonstrukcije najsavremenije opremljena škola u zemlji, jedna od četiri škole sa bazenom. Radovi se odvijaju planiranom dinamikom uprkos vanrednom stanju. Očekujemo da početkom naredne godine jedan dio objekta bude opremljen za prijem đaka”, rekao je gradonačelnik Biševac, ističući da je riječ o najvrednijoj investiciji u obrazovanju, u istoriji Novog Pazara.

“Praktično ćemo imati sasvim novu školu. Investicija je vrijedna 5,5 miliona eura. Grad Novi Pazar ne odustaje od konstantnog ulaganja u obrazovanje i stvaranje najboljih uslova u osnovnim i srednjim školama, kao i u vrtićima”, rekao je gradonačelnik Biševac.Sredstva za rekonstrukciju OŠ “Bratstvo” obezbijedili su Kancelarija za javna ulaganja i Ministarstvo prosvete, dok se za izradu projekta pobrinuo Grad Novi Pazar. Rekonstrukcija ove škole samo je dio značajnih ulaganja u sferi školstva.”

U proteklom periodu urađeno je puno toga. Iza nas je potpuna rekonstrukcija Gimnazije, za šta je izdvojeno 79 miliona dinara, značajna sredstva u obnovu OŠ “Bratstvo” uložila je nešto ranije Vlada Norveške. Grad je u značajnoj mjeri sopstvenim sredstvima stvorio bolje uslove u brojnim školama i nekim vrtićima, što će biti nastavljeno”, istakao je gradonačelnik Nihat Biševac, najavljujući radove na obnovi OŠ “Desanka Maksimović”, čiji će učenici dobiti i fiskulturnu salu.

“Radovi će biti izvođeni i u OŠ “Leso” u Deževi kao i u OŠ. “Mur”, tako da nas i u vremenu pred nama očekuju milionska ulaganja u obrazovanje, koje je i najvažnije za razvoj jedne lokalne zajednice. Naši učenici su svojim rezultatima zaslužili najbolje moguće uslove”, poručio je gradonačelnik, podsećajući da će nakon rekonstrukcije objekta biti potpuno riješen problem treće smjene u OŠ “Bratstvo”.

Direktor ove škole Dejan Kulundžić ističe da je zbog bezbijednosti učenika vanredno stanje išlo na ruku dinamici izvođenja radova na rekonstrukciji. “Ovo je jedno veliko gradilište, ozbiljan projekat o izuzetno vrijedna investicija od značaja za grad i cio region. U drugoj fazi radova škola je dobila petnaest učionica, odnosno od nekadašnjih 3800 metara kvadratnih rekonstrukcijom dobijamo 8000, što će znatno rasteretiti rad u dvije, umijesto dosadašnje tri smjene”, kazao je Kulundžić.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.