Gradonačlenik ugostio Novopazarca Remza Destovića, najboljeg nastavnika bivše Jugoslavije

540

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ugostio je u svom kabinetu nastavnika matematike novopazarske Osnovnoe škole “Jovan Jovanović Zmaj” Remza Destovića, dobitnika priznanja “Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije”.

Biševac je uputio čestitke nastavniku Remzu Destoviću, rukovodstvu i njegovim kolegama u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj”.

Gradonačelnik je istakao da će Gradska uprava i u narednom periodu nastaviti sa ulaganjem u obrazovanje i mlade, kao u jednu od najboljih investicija za budućnost. Grad Novi Pazar među rijetkim lokalnim samoupravama u Srbiji posebnu pažnu posvjećuje i potrebama nastavničkog kadra, stvarajući tako preduslove za kvalitetan rad sa djecom u školama.

 

Pored najboljih učenika, sada već tradicionalno, Grad će nagraditi i požrtvovan rad nastavnika čiji su đaci ostvarili visoke plasmane na većim takmičenjima.

Nastavnik matematike u novopazarskoj Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” Remzo Destović za svoj rad, entuzijazam, energiju i posvećenost osvojio je do sada mnogobrojna priznanja. Ovih dana zavredeo je još jedno izuzetno visoko priznanje “Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije” i time je na pravi način valorizovan njegov kreativni rad na času, korišćenje tehnologije u učenju, raznovrsnost u nastavi, vannastavne aktivnosti i stvaranje pozitivnog okuženja za rad.

 

Destović je pohvalio i posljednji konkurs Grada raspisan za studentske stipendije, ističući da lokalna samouprava na taj način dokazuje koliko vodi računa o obrazovanju učenika i studenata ali i o nastavnicima koji sa njima rade.

Priznanje najboljim nastavnicima dodjeljuje Asocijacija najboljih nastavnika bivše Jugoslavije.

Izvor: RTV Novi Pazar