Search

Hadžija Brčvak pomaže i Njemcima: Njemački gradonačelnici se javno zahvalili (VIDEO)

Gradonačelnica Steinfurta je Brčvaku obećala da će, kad prođe kriza sa koronavirusom, na njegov poziv posjetiti Bar i napraviti partnerstvo sa ovim crnogorskim gradom. Takođe, gradonačelnik Horstmara obećao je da će posjetiti Bijelo Polje i vjerovatno uspostaviti partnerstvo sa Brčvakovim rodnim gradom.

Humanista Hajriz Hačko Brčvak donirao je novac za kupovinu medicinskih maski socijalnim slučajevima, medicinskom osoblju, radnicima Crvenog krsta, policajcima, opštinarima, vatrogascima i njihovim porodicima u dva njemačka grada. Pomoć, vrijedna 10.000 eura, opredijeljena je za grad u kojem živi i grad u kojem mu je sjedište firme. Gradonačelnik grada Horstmar Robert Wenking javno se zahvalio Brčvaku na donaciji, a isto je uradila i gradonačelnica Steinfurta gospođa Bugel-Heyer.

 

Gradonačelnica Steinfurta je Brčvaku obećala da će, kad prođe kriza sa koronavirusom, na njegov poziv posjetiti Bar i napraviti partnerstvo sa tim crnogorskim gradom. Takođe, gradonačelnik Horstmara obećao je da će posjetiti Bijelo Polje i vjerovatno uspostaviti partnerstvo sa Brčvakovim rodnim gradom.

Svi koji žele da se priključe u činjenju dobrih djela, mogu to uraditi preko Facebook stranice fondacije Hemiias e. V, gdje je aktivirana mogućnost doniranja za buduće humanitarne akcije.

Izvor Focuspress
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.