Hajran Hodžić: Na djelu je velikoalbanski fašizam i teritorijalna pretenzija na Sandžak

327

Svakodnevno naši sugrađani ostavljaju komentare na tekstove vezane za albanizaciju sandžačkih Bošnjaka. Jednu takvu reakciju, od gospodina Hajrana Hodžića iz Novog Pazara, prenosimo u cjelosti:

“Na djelu je velikoalbanski fašizam i teritorijalna pretenzija na Sandžak. To je još uvijek verbalna agresija uvijena u slatkorečivu oblandu tobožnje brige za Sandžak, a u suštini radi se o izrazitom neprijateljstvu.

Pritom se ne biraju sredstva, od zloupotrebe simpatija Bošnjaka prema Albancima, preko falsifikovanje historijskih činjenica, pa sve do iznošenja kvazinaučnih teza.

Zanemaruju se činjenica da su svi narodi, zapravo, mješavina raznih naroda starosjedilaca i pridošlica i da porijeklo nema veze sa nacijom jer je nacija osjećanje o pripadnosti jednom prostoru, vjeri, kulturi, običajima jeziku i sve ono što čini poseban identitet jednog naroda.

Njihova ideologija je apsolutno naopaka, zloćudna i nemoguća, jer za identitet jednog naroda uzimaju samo porijeklo, što podrazumijeva milom ili silom vraćanje nazad u neki drugi identitet porijekla. To je pokušaj mentalnog i fizičkog uništenja naroda.

Ne uvažavajući činjenicu da historijski razvoj nikad ne ide unazad, ovi neljudi i plaćenici planiraju zlo Bošnjacima Sandžaka.

Oni su formirali nekakvo udruženje “Kosovo za Sandžak”, a glavni cilj i fokus im je Popis 2021. godine kako bi se pojavili Albanci u Sandžaku, da nakon toga u cilju zaštite svojih sunarodnjaka ovde i legaliziranje njihovog miješanja u odnose u Sandžaku, što bi značilo nestabilnost i sukobe u Sandžaku.

Njihovi nalogodavci finansiraju aktivnosti ovih lobista i kupili su neke političke ličnosti u Sandžaku da rade za njih. Nužno je da se ti zločinci i verbalno i fizički protjeraju iz Sandžaka, pri čemu je potrebno da se uključe i nadležni državni organi.”