Hapšenje zbog ubistva Kačara!

587

Poznati novopazarski biznismen Nedžib Kačar (60) nađen je mrtav u porodičnoj kući u naselju Rasadnik u Novom Pazaru, a sumnja se da bi izvršilac zločina mogao da bude njegov tast.

Kačar je nađen mrtav ispred porodične kuće sa više ubodnih rana, najvjerovatnije zadobijenih nožem. Tijelo nekadašnjeg vlasnika Pešter banke bilo je potpuno iskasapljeno.

Da se radi o ubistvu pokazala je obdukcija, a istražni organi rade na rasvjetljavanju ovog zločina.

Sumnja se da je u toku večere izbila svađa između Kačara i Ć.B. iz Sjenice, koji je potom nasmrt izbo Kačara. On je na licu mjesta podlegao zadobijenim povredama, a Hitna pomoć je po dolasku mogla samo da konstatuje njegovu smrt.

Nezvanično, Ć.B. je priveden i ispitan u prostorijama Policijske uprave u Novom Pazaru.

Inače, Nedžid Kačar svojevremeno je bio jedan od najbogatijih Novopazaraca, a posljednjih desetak godina se slabo pojavljivao u javnosti.

Devedesetih godina po povratku iz Francuske osnovao je osiguravajuće društvo “Sandžak broker”, koje se bavilo i uvozno-izvoznim poslovima. Ubrzo je promijenio ime u Osiguravajuće društvo “Mond”, osnovao filijale u Srbiji, Crnoj Gori. Kasnije je postao poznat i kao osnivač Pešter banke koja je početkom 2000, odlukom tadašnjeg guvernera Narodne banke Mlađana Dinkića, izgubila dozvolu za rad.

Početkom devedesetih osnovao je i stranku JUPI, skraćeno od Jugoslovenska progresivna inicijativa, ali nije imao veći politički uticaj.

Izvor: Sandzak danas/Indeksonline