Haris Numanović i Marko Mrdak: “NISMO NI PRETPOSTAVLJALI DA ĆE NAŠE PRIJATELJSTVO OVAKO DUGO TRAJATI”

818

Haris Numanović i Marko Mrdak – Družimo se od ranog djetinstva, još kao djeca smo se igrali iako tada nismo znali da će se naše drugarstvo pretvoriti u prijateljstvo kao ni to da će ovoliko trajati. Međutim kada je došlo vrijeme za fakultet postali smo cimeri nakon čega smo povezali prijatelje među kojima se nalaze i pravoslavci i muslimani.
Inicijativa ZAJEDNO: Tradicionalno dobri međunacionalni odnosi u Crnoj Gori.

Tradicionalno dobri međunacionalni odnosi u Crnoj Gori inspirisali su NVO MMNE da u saradnji sa fondom za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava (FZM) pokrene inicijativu fokusiranu na promociju sjajnih i svijetlih primjera dobrih odnosa među građanima kako bi putem društvenih mreža i web sajta posvećenom ovoj tematici promovisali dobročinstva, prijateljstva, kumstva, kolegijalnost i brakove između različitih vjera i nacionalnosti u našoj državi.

Iz NVO MMNE su pozvali sve građane da se uključe u ovu inicijativu. Pošaljite vašu priču sa svojim prijateljima, kolegama, kumovima, supružnicima u obliku teksta, fotografije ili video materijala kako bi vas predstavili kao dobar primjer da u Crnoj Gori građani čuvaju tradicionalno dobre međuvjerske i međunacionalne odnose.

Cilj nam je da afirmišemo i promovišemo tradicionalno dobre odnose između vjera i nacija u Crnoj Gori. Plan nam je da kroz inicijativu “Zajedno” tokom narednih mjeseci na društvenim mrežama, web sajtu www.zajedno.org.me u saradnji sa međunarodnim partnerima i medijima afirmišemo zajedništvo, toleranciju, razumijevanje i dobre prijateljske, komšijske, kolegijalne i kumovske relacije među građanima.

www.mmne.me
Zajedno
Evropska unija u Crnoj Gori
Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore
NVO MMNE




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.