Hegemonizacija zajedničkih bošnjackih interesa i dijaspore u Crnoj Gori! Bošnjački predsjednici opština u Crnoj Gori bili gosti u Švicarskoj

776

3. i 4. maja predsjednici Opštine i So-e Rožaje
Ejup Nurković, Almir Avdić i predsjednik
opstine Petnjica, Samir Agovic boravili su u
Cirihu na poziv Ambasade CG u Švicarskoj, javlja Radio Rožaje, a na inicijativu naših udruženja u toj zemlji.

03. maja su imali sastanak u prostorijama Bošnjačkog udruzenja i NVO “Bratska ruka”. Tom satanku su prisustvovali ambasador Damir Grbović, Predrag Mitrović direktor Uprave
za dijasporu CG, predsjednici Bočnjačkog i Crnogorskog udruženja, Ramiz Zverotić i Alen Sabotic, kao i Predsjednik NVO Bratska ruka Hajran Pepic-piše Radio Rožaje. Sasatanku je takođe prisustvovao i veći broj članova tih udruženja.

Kako nam javljaju, susret je bio konstruktivan i sagledali su se svi problemi sa kojima se suočava naša dijaspora na putu ostvarivanja svojih prava u stranim zemljama kao i mogućnosti dobre saradnje sa zemljom svog porijekla, pogotovo u oblasti ekonomije. Takođe je predstavljeno stanje ostvarivanja svojih prava u stranim zemljama kao i mogućnosti dobre saradnje sa zemljom svog porijekla, pogotovo u oblasti ekonomije.

Takođe je predstavljeno stanje i uslovi investiranja u Crnu Goru, a predstavnici opština Rozaje i Petnjica pozvali su tamosnje privrednike da budu investitori u te dvije opštine te im ukazali na benefite i subvencije koje prate ulaganja. Sljedećeg dana je upriličena svečanost sa kulturno umjetničkim programom povodom dana nezavisnosti CG gdje je prisustvovao veliki broj članova dijaspore.

Izvor Radio Rožaje