Hena Mašović iz Sjenice zauzela treće mjesto na državnom matematičkom takmičenju

1282

SJENICA – Učenica trećeg razreda Gimnazije “Jezdimir Lović” iz Sjenice, Hena Mašović, ostvarila je izvanredan uspjeh osvojivši treće mjesto na prestižnom Državnom takmičenju iz matematike održanom 2024. godine. Talentovana Hena, koja se matematikom bavi još od djetinjstva, pokazala je izvanredne sposobnosti u rješavanju složenih matematičkih zadataka, time zavrijedivši divljenje svojih vršnjaka, ali i profesora matematike.

Njen uspjeh nije samo lična pobjeda, već i pobjeda njenog obrazovnog puta sjeničke Gimnazije i podrške koju joj pruža profesorica Emina Hukić. Gimnazija “Jezdimir Lović” odavno je prepoznata kao mjesto koje njeguje mlade talente i postavlja temelje za buduće lidere u nauci i tehnologiji. Hena Mašović s pravom postaje inspiracija za mnoge mlade u Sjenici i šire, dokazujući da s trudom i posvećenošću nema granica za uspjeh.

Sjenica s ponosom slavi Henin uspjeh, a njena škola i profesorica Emina posebno ističu njenu upornost i entuzijazam koji su ključni za postizanje ovako značajnog rezultata. Hena je postavila visoke standarde za sve buduće takmičare i potvrdila da je Gimnazija “Jezdimir Lović” rasadnik vrhunskih matematičara.

Hena Mašović sa profesoricom matematika

Hena Mašović sa profesoricom matematika
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *