HITNO! Apel za pomoć Isljamu Omeroviću iz Rožaja za transplantaciju bubrega

449

U selu Čokrlije, u neposrednoj blizini Rožaja, živi Isljam Omerović, 31-godišnji otac troje maloljetne djece, čija je priča ovih dana privukla pažnju šire javnosti. Omerović se suočava sa teškom životnom situacijom – potrebna mu je hitna transplantacija bubrega, za koju je, nažalost, potrebna znatna suma novca koju njegova porodica ne može samostalno priuštiti.

Isljamova borba nije samo njegova. To je poziv na solidarnost i humanost koji odzvanja u srcima svih nas. S obzirom na to da najstarije od njegove troje djece ima svega šest godina, situacija u kojoj se porodica Omerović nalazi postaje još potresnija.

Tragedija je već jednom zadesila ovu porodicu. Prije 16 godina, Isljam je izgubio brata, koji je bolovao od iste bolesti. Ovaj gubitak ostavio je dubok ožiljak na porodici, a sada se bore da spriječe da se istorija ponovi.

Zbog ozbiljnosti Isljamove situacije, apeluje se na sve ljude dobre volje da u granicama svojih mogućnosti pruže pomoć. Svaka donacija, bez obzira na veličinu, može biti ključna u prikupljanju potrebnih sredstava za njegovu operaciju i dalje liječenje.

Za sve koji su u mogućnosti da pomognu, kontakt telefon je +38267/485-498. Ovo je prilika da zajedno pokažemo snagu zajedništva i empatije. U trenucima kada je teško, važno je sjetiti se da naše malo nekome može značiti mnogo.

Porodica Omerović, kao i Isljam, zahvaljuju svima unaprijed na bilo kakvoj pomoći koja može biti pružena u ovim teškim trenucima. Vaša pomoć može značiti novi početak za Isljama i njegovu porodicu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.