Horor u BiH- Samoubistvo ili ubistvo dječaka od 15.godina

Horor u BiH- Samoubistvo ili ubistvo dječaka od 15.godina

541

Kod napuštenog kamenoloma, nedaleko od željezničke stanice u Doboju, i dalje se obavlja uviđaj na mjestu gdje je pronađeno tijelo 15-godišnjeg dječaka iz Doboja, učenika devetog razreda osnovne škole.

Nakon završetka uviđaja bit će poznato kako je dječak stradao, da li padom ili je skočio sa stijene, a kako nezvanično saznajemo, tijelo ima višestruka oštećenja usljed pada.

Prema nezvaničnim informacijama, majka dječaka je jučer otišla u školu da ga traži jer nije došao kući, međutim, tu su joj kazali kako je njen sin otišao iz škole oko 16 sati. On se, navodno, požalio nastavniku kako se ne osjeća dobro, te je pušten da ide kući. Majka se uplašila da mu se nije nešto dogodilo, te je to prijavila policiji.

Na teren je odmah upućen veliki broj policajaca, kako bi dječaka što prije pronašli. U međuvremenu je, kako nezvanično saznajemo, obavljeno više razgovora sa učenicima i njegovim školskim kolegama, koji su policiji ispričali kako su se oni skupljali na kamenolomu, te su djeca pomislila da se on možda tamo nalazi.

Policajci Policijske uprave Doboj su sinoć nešto iza 22 sata pronašli tijelo 15-godišnjaka, te je mjesto događaja osigurano do jutarnjih sati, kada je počeo uviđaj, a na mjestu događaja bio je i tužilac dobojskog Okružnog tužilaštva