Humanost ne jenjava: I ovog četvrtka značajne donacije za bolnicu i bolesnike

745

I ovog četvrtka volonteri Novog Pazara od ranih jutarnjih sati požrtvovano rade u novopazarskoj Opštoj bolnici. Do pacijenata na odjeljenjima dopremaju kiseonik, osvježenje i ostale potrebne stvari koje i danas doniraju humani pojedinci iz Novog Pazara, Sandžaka i dijaspore.

Osvježenje, palete sokova i vode za pacijente na odjeljenjima i u krugu bolnice, medicinske radnike i volontere dopremili su predstavnici firmi u vlasništvu Nedžada Dragolovčanina potom i Armin Plojović vlasnik marketa u Ulici 1. maj ali i preduzetnik Ćerim Šemsović koji je na WA grupi koja okuplja humanitarce i donatore naveo da se zatraži sve što je potrebno.

Za odjeljenja na kojima ima ležećih pacijenata dopremljene su i pelene, donacijom HBC veleprodaje.

Gorivo za vozila volontera donirao je Sadović petrol, a najavljeno je da će gorivo biti donirano i za ambulantna vozila u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu.

Iz novopazarskog Doma zdravlja, šef voznog parka Nermin Suljović u ime te ustanove i svojih kolega zahvalio je auto servisu “Beli” Omera Metovića koji doniraju određene auto dijelove i vrše besplatnu popravku ambulantnih vozila Doma zdravlja i Hitne službe
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *