mladi u novom pazaru

I do 20 hiljada evra mladim roditeljima za izgradnju kuće ili kupovinu stana

832

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je danas da država priprema uredbu koja bi omogućila subvencionisanje izgradnji kuće ili kupovini stana u iznosu do 20.000 evra, a pri osnovu rođenja djetata i kao mjera podsticanja nataliteta.

Kako je ministar objavio na svom Instagram nalogu, on je danas zajedno sa kolegama iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i kolegama iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dogovarao poslednje detalje Uredbe koja će uređivati pravona novčana sredstva države pri kupovini stan ili izgradnji kuće, a po osnovu rođenja deteta.

“Želimo da napravimo takve kriterijume, da što više građana može da ostvari ovo pravo, s obzirom na to da nam je važno da dalje podstičemo natalitet u našoj zemlji, i da mladi roditelji svoje porodice zasnivaju u Srbiji”, naveo je Mali na Instagram profilu.

Baš zato, kako je dodao, država želi da subvencioniše kupovinu stana, ali i izgradnju kuća u iznosu najviše od 20.000 evra.

“Ono što već propisuje Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa djecom je da to pravo može ostvariti svaka majka za dijete rođeno 1. januara 2022. godine i kasnije, pod uslovom da prvi put stiče u svojinu nepokretnost na teritoriji Srbije, te da se zahtev može podnijeti u roku od godinu dana od dana rođenja djeteta”, naveo je Mali.

Očekuje se, kako kaže, da će se u narendih 10 dana Uredba naći na sjednici Vlade Srbije i da će tada biti poznati svi detalji.

Tanjug
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.