“IDEMO ONDA U ALBANIJU!” Slika sa plaže razbesnela srpske turiste

478

Domaći turisti su isprva mislili da je reč o plaži u Grčkoj, ali se ubrzo ispostavilo da je došlo do greške.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija ležaljke na kojoj piše da mogu da je koriste samo gosti koji su primili vakcinu protiv korona virusa.

“Rezervisano samo za vakcinisane ljude”, odštampano je na naslonu ležaljke, a pored se nalaze nalepnice vakcina.

Fotografija je objavljena u grupi “Grčka – grupa za turiste” i odmah je izazvala negodovanje članova, koji su bili revoltirani “ovim potezom Atine”.

“Idemo drugde, u Albaniju”, “Pa dobro…ležaćemo na pesku”, samo su neki od negativnih komentara.

Na kraju je jedna korisnica društvene mreže otklonila sve dileme i napisala da je reč o izraelskom gradu Tel Avivu.

“Ovo je Izrael, na stolici piše Tel Aviv, a tamo je većina i vakcinisana”.

Vakcina ili dva testa na ulasku u Grčku
Razgovori o uslovima putovanja srpskih turista u Grčku su u toku i trenutno zvaničnici dve zemlje rade na usaglašavanju protokola.

Kako stvari trenutno stoje, srpski turisti koji odluče da na leto krenu put omiljenih destinacija, moći će, najverovatnije, u Grčku da uđu sa potvrdom o vakcinaciji, a u suprotnom bi možda morali da rade čak dva testa na koronu.

Kako prenose turistički poslenici, oni koji se iz bilo kog razloga nisu na vreme vakcinisali, na ulasku u Grčku bi morali da prilože negativan nalaz na PCR testu, ali bi im i pored toga bio rađen brzi test. A jedan od razloga što se razmatra ova mogućnost je činjenica da je u poslednje vreme otkriven značajan broj lažnih, odnosno falsifikovanih potvrda o PCR testovima.