Identifikacija nestale djevojčice sa video snimka Danke Ilić očekuje se svaki čas – Oglasio se srpski ambasador u Austriji

835

Beč – Srpski ambasador u Austriji, Marko Blagojević, obavijestio je javnost da se očekuje identifikacija djevojčice sa snimka snimljenog u centru Beča, kako bi se utvrdilo da li je riječ o dvogodišnjoj Danki Ilić, koja je nestala 26. marta u Boru.

Ambasada Srbije u Beču je u stalnom kontaktu sa austrijskom policijom i srpskom zajednicom u Austriji, nastojeći da rasvijetli ovaj slučaj.

“Ne raspolažemo direktno informacijama, ali smo u neprekidnom kontaktu sa nadležnim ministarstvima, kako u Srbiji, tako i u Austriji, kako bismo omogućili brzu razmjenu svih novih podataka o nestanku,” izjavio je Blagojević.

Apel je upućen svima u Austriji da prijave policiji ukoliko imaju bilo kakve informacije o Danki Ilić. Ambasador Blagojević naglašava izuzetnu saradnju između srpske i austrijske policije, koja neprestano radi na identifikaciji djevojčice sa snimka. Zona gdje je snimak nastao, centar Beča, bogata je kamerama koje su dio antiterorističkih mjera, što dodatno pomaže u istrazi.

Srpska zajednica u Austriji, kao i brojna udruženja sa prostora bivše Jugoslavije, aktivno su uključeni u potragu, dok su privatna osiguranja i uticajne ličnosti na društvenim mrežama također mobilisani kako bi pomogli u pronalaženju informacija bez ometanja istrage.

“Odgovorno ponašanje naših građana i aktivno uključivanje u potragu primjer su izuzetne saradnje i solidarnosti. Vjerujemo da ćemo uskoro imati više informacija o identitetu djevojčice sa snimka,” zaključio je Blagojević.

Dok se čeka identifikacija djevojčice sa snimka, nadležne službe i zajednica nastavljaju sa naporima da se Danka Ilić sigurno pronađe i vrati porodici.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *