Ifet je izašao u dvorište i ZALEDIO SE OD ŠOKA! Divlja zvijer ušla među ljude i unijela strah u kosti Novopazaraca

5729

Divlja zvijer koja je ušla među ljude unijela je strah u kosti – to je situacija koja ovih dana potresa Novi Pazar. U naselju Šutenovac viđen je vuk, koji je došao čak do kuća. Na terenu smo istraživali da li je vuk, u potrazi za hranom, sišao iz obližnje šume i kakva je zabrinutost među stanovništvom.

Puste ulice naselja, bez prisustva ljudi, ukazuju na istinitost ovih događaja. Stariji mještani kažu da je nezapamćeno da divlja zvijer priđe tako blizu ljudskim naseljima, pri čemu je najveća briga za sigurnost djece.

Za Ifeta Turkovića iz ovog naselja, susret sa vukom nije bio ni malo ugodan. Vuk je, kako priča za “Blic” televiziju, bio baš u njegovom dvorištu. Ifet, iznenađen, kaže da nije uobičajeno da vukovi dolaze u gradska naselja. Primijetio ga je iz svoje prodavnice, koja je uz dvorište. Vuk je prišao blizu kuće, a zatim, uplašen od vozila, skočio u obližnju rijeku i dao se u bijeg.

Mještani Šutenovca su i uplašeni i zbunjeni, jer se, kako tvrde, nikada nije desilo da zvijer dođe u naseljeno mjesto tokom dana. Sada izlaze na ulicu sa posebnim oprezom, a posebno su zabrinuti za djecu koja dolaze na fudbalski teren u naselju.

Alija Ličina, upravnik lovišta Rogozna, za “Blic” vijesti potvrđuje da vukovima nije u prirodi da zalaze među ljude. Ovaj nezvani gost u novopazarskom naselju Šutenovcu unio je strah, ali, na sreću, nije bilo drugih šteta.

Ličina objašnjava da je divljač najopasnija ukoliko je ugrožena i da uglavnom samo tada napada. Priče o vukovima, medvjedima i lisicama, viđenim u blizini grada, proširile su se društvenim mrežama, stvarajući šire zabrinutost. Rijetki su oni koji su imali takav susret, ali mnogi se boje takve mogućnosti.

Foto: Blic TV
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *