U redakciji Sandžak Danas dobro znamo šta je prava turšija, jer već tri godine uživamo u domaćim specijalitetima koje za nas priprema Indira Sinančević! Indira, rođena u Pančevu, ali porijeklom iz Sandžaka, spojila je u svom radu sandžačku tradiciju s bogatim kulinarskim iskustvom Vojvodine, donoseći u Novi Pazar nesvakidašnji okus zimnice koji osvaja svakoga ko ga proba.
Odrasla uz recepte svoje majke, Indira je kroz godine naučila različite tehnike i načine pravljenja turšije, prilagođavajući recepte kako bi zadovoljila najrazličitije ukuse. S puno ljubavi se bavi pripremom zimnice, a njeni proizvodi — od paprike, krastavaca, šargarepe, do ljutike, domaćeg ajvara i pekmeza — nose pečat autentične domaće radinosti. Povremeno se na njenom stolu nađe i poneki desert za sladokusce, a za Bajram priprema kolače kojima obraduje svoje prijatelje i poznanike.
„Svaka moja zadovoljna mušterija je moj ponos,” kaže Indira.
Posao kojim se bavi obavlja srcem i pažnjom, kao da priprema za svoju porodicu, prenoseći ljubav i poštovanje u svaki proizvod. Sandžačka tradicija i vojvođansko umijeće spojili su se u njenim receptima, pružajući Novopazarcima nešto novo i drugačije, ali istovremeno dobro poznato i domaće.
Ako ste ljubitelj kvalitetne zimnice i želite okusiti pravi spoj tradicije, obavezno probajte turšiju koju Indira sprema — vaša nepca će uživati u bogatim i autentičnim aromama koje se dugo pamte! Indiru možete kontaktirati na instagramu i FB koji se nalaze ispod teksta.
View this post on Instagram