Inovativna vajarska radionica u Školi za dizajn tekstila i kože u Novom Pazaru

286

Novi Pazar – Škola za dizajn tekstila i kože u Novom Pazaru postala je centar kreativnosti i umjetnosti, zahvaljujući nedavno otvorenoj vajarskoj radionici koja privlači djecu svih uzrasta. Inicijativa za pokretanje ove radionice potekla je od profesora likovne kulture i diplomiranog vajara Hajrudina Dazdarevića, a škola je obezbijedila sva potrebna sredstva za njen rad.

Radionica, koja se održava svakog petka, brzo je postala popularna među učenicima iz gotovo svih osnovnih i srednjih škola u gradu. Broj polaznika se neprestano povećava, a entuzijazam i kreativni duh su očigledni. Profesor Dazdarević izrazio je svoje zadovoljstvo rastućim interesovanjem za radionicu: “Želim da pre svega zahvalim matičnoj školi koja je pomogla da ova radionica krene sa radom, što nam je obezbijedila prostor i sva potrebna sredstva za rad.”

Fazila Ziljkić, učenica škole za dizajn tekstila i kože i jedna od polaznica radionice, istakla je koliko joj znači učešće u ovom projektu: “Pozvala bih sve drugare, vršnjake iz svih škola da nam se pridruže. Ovo je umjetnost za dušu i opuštanje, daje mašti na volju, a ujedno se lijepo družimo, upoznajemo i zajedno provodimo vrijeme na koristan način.”

Radionica se održava u učionici broj 8 u školi za dizajn tekstila i kože, pružajući priliku svima koji vole vajarstvo, imaju talenta ili jednostavno žele da se oprobaju u ovoj umjetničkoj disciplini. Podrška lokalne samouprave i odjela za kulturu dodatno je ohrabrila razvoj ovog projekta, ističući značaj kreativnog izražavanja i umjetničkog obrazovanja u zajednici.

Ova radionica nije samo mjesto za učenje i stvaranje, već i prostor za druženje, razmjenu ideja i zajednički rast. Ona predstavlja primjer kako škola može postati centar kulture i umjetnosti, podstičući mlade da istražuju svoje kreativne potencijale i da se izražavaju na autentičan način.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.