Internacionalni univerzitet obilježio Dan studenata u Sjenici i Tutinu

656

Mještani Sjenice uživali su uz akustik bend, jer je kod Sebilja svirao zbog obilježavanja Internacionalnog univerziteta sa studentima.
Cilj je bio ukazati mladima da izaberu svoj put nakon srednje škole.

“Kao Univerzitet smo obavezni da njima pomognemo da izaberu svoj pravi put nakon srednjoškolskog obrazovanja, da odluče šta će da studiraju a mi im savjetujemo da to bude Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru” kako prenosi ana Press “Upravo zbog uslova i kapaciteta, zbog toga sto je Univerzitet najstarija visoko-obrazovna institucija u ovom dijelu zemlje i mnoštvo drugih razloga zašto bi trebali da izaberu ovaj univerzitet.” Izjavio prof. Sead Trtovac

Dan studenata organiziran je u okviru manifestacije “Univerzitetsko proljece”, slijede Dani sporta i kulture koji će početi 8. Aprila i trajat će pet dana.

Obilježen Dan studenata u Tutinu

Dan studenata obilježen i u Tutinu obilježen u izvjedbi Ene Čavić uz pratnju Sulejmana Zatrića.

Predstavnici Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru istakli da je ovakav vid obilježavanja već postao tradicija, po čemu se još jednom pokazala svestranost djelovanja i u vannastavnim aktivnostima.

“Ono što smo priredili danas jeste podjela flajera i balona, obzirom da je Tutin uz Novi Pazar jedan od najmlađih gradova u evropa, onda je, eto, zaslužio kao grad da i njih posjetimo i organiziramo određenu zabavu na njihovom gradskom trgu”, ističe doc. dr. Enver Međedović.

“Internacionalni univerzitet obilježava Dan studenata i ovdje u Tutinu. Družili smo se sa najmlađima, dijelili smo flajere i balone. Time Internacionalni univerzitet još jednom pokazuje kako je otvoren za sve”, ističe Almira Zejnelović.

Dan studenata, 4. april, obilježava se u znak sjećanja na demonstracije zbog jačanja fašizma koje su studenti u Beogradu organizirali na ovaj dan 1936. godine.

izvor SANA PRESS