Intervju sa oslobođenim Izetom Sinanovićem: Borio sam se za svoju nevinost

2603

Izet Sinanović, bivši optuženik za trgovinu narkoticima, obratio se našoj redakciji sa željom da ispriča svoju stranu priče i potvrdi svoju nevinost, nakon što je Viši sud u Nišu 8. juna 2020. godine preinačio prvobitnu osuđujuću presudu.

Izet Sinanović, optužen za trgovinu narkoticima, želio je da razjasni sve nesporazume i istakne nepravdu koja mu je nanesena.  Agron Salihi (35) iz Velikog Trnovca i Izet Sinanović (29) iz Novog Pazara bili su prvobitno osuđeni za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga. Međutim, preinačenom presudom Višeg suda, Sinanović je oslobođen svih optužbi. Ćemailj Osmaniju (31) iz Velikog Trnovca, jedinom od trojice optuženih, kazna je smanjena na četiri godine i šest meseci zatvora.

“Od prvog trenutka sam znao da sam nevin. Tog dana kada je policija zaplenila drogu, bio sam na putu ka Nišu zbog privatnih poslova i nisam imao nikakve veze sa drogom. Bilo je to neverovatno teških nekoliko meseci, ali sam verovao u pravdu i istina je na kraju izašla na videlo.”

Prilikom saopštavanja ove odluke, sud je naveo da Ćemailj i Agron nisu mogli sa potrebnom izvesnošću biti povezani sa drogom zaplenjenom 4. oktobra 2019. godine u blizini naplatne rampe Doljevac.

Preinačena presuda oslobodila je Sinanovića na osnovu nedostatka dokaza koji bi ukazali na njegovu umešanost u kriminalnu radnju. Cijeli intervju je u nastavku teksta.

**Redakcija Sandžak Danas:** Gospodine Sinanoviću, Vi ste nedavno oslobođeni optužbe za trgovinu narkoticima. Možete li nam reći kako ste se osećali kada ste čuli presudu?

**Izet Sinanović:** Iskreno, bio sam preplavljen emocijama. Osećao sam olakšanje, ali i ljutnju što sam uopšte bio optužen za nešto što nisam počinio. Borio sam se za svoju nevinost od samog početka i bilo je veoma teško provesti vreme u zatvoru za nešto što nisam uradio.

**Redakcija Sandžak Danas:** Možete li nam objasniti šta se tačno dogodilo tog dana kada ste uhapšeni?

**Izet Sinanović:** Tog dana sam bio na putu ka Nišu zbog privatnih poslova. Nisam imao nikakve veze sa drogom koja je pronađena. Bio sam na pogrešnom mestu u pogrešno vreme. Policija me je uhapsila bez ikakvih konkretnih dokaza da sam bio umešan u trgovinu narkoticima.

**Redakcija Sandžak Danas:** Vaša prvostepena presuda je bila drugačija. Šta mislite zašto je sud prvobitno doneo osuđujuću presudu?

**Izet Sinanović:** Verujem da je bilo puno nesporazuma i predrasuda. Prvostepeni sud je doneo zaključak na osnovu okolnosti, a ne na osnovu konkretnih dokaza. Bili su pod pritiskom da donesu brzu presudu, a ja sam bio žrtva te žurbe.

**Redakcija Sandžak Danas:** Apelacioni sud je 8. juna 2020. godine preinačio presudu i oslobodio Vas i Agrona Salihija. Kako ste reagovali na tu odluku?

**Izet Sinanović:** Bilo je to pravo olakšanje. Konačno sam mogao da vidim svetlo na kraju tunela. Apelacioni sud je detaljno pregledao sve dokaze i shvatio da nije bilo dovoljno osnova da se dokaže moja krivica. Pravda je na kraju pobedila.

**Redakcija Sandžak Danas:** Da li smatrate da je policija mogla bolje da istraži slučaj pre nego što Vas je optužila?

**Izet Sinanović:** Apsolutno. Mislim da je policija bila previše brza u svojim zaključcima. Da su detaljnije istražili situaciju, shvatili bi da nisam imao nikakve veze sa drogom. Ovo iskustvo mi je pokazalo koliko je važno da se temeljno i pažljivo istraži svaki slučaj pre nego što se neko optuži.

**Redakcija Sandžak Danas:** Kakvi su Vaši planovi sada kada ste slobodni čovek?

**Izet Sinanović:** Planiram da se vratim normalnom životu, da obnovim svoj ugled i da se posvetim svojoj porodici. Takođe, razmišljam o pravnim koracima kako bih nadoknadio štetu koju sam pretrpeo zbog ove nepravedne optužbe.

**Redakcija Sandžak Danas:** Hvala Vam na razgovoru i želimo Vam sve najbolje u budućnosti.

**Izet Sinanović:** Hvala Vama na prilici da ispričam svoju stranu priče.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *