ISPITUJE SE DA LI JE OTAC DJEČAKA UBICE ZLOSTAVLJAO I ZAPUSTIO SINA – Oglasilo se tužilaštvo

306

Više javno tužilaštvo u Beogradu ispitaće da li je V.K. otac dečaka ubice zapuštao i zlostavljao sina, saopšteno je iz Tužilaštva.

Kako se navodi u saopštenju, biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Paralelno sa tim, u toku je pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Ona je pre dva dana saslušana u policijskoj stanici gde je odgovarala na pitanja koja se odnose na ponašanje dečaka i odnosa u porodici.

Predistragu o slučaju majke dečaka ubice vodiće Više javno tužilaštvo u Beogradu, nakon što preuzima slučaj od Prvog osnovnog tužilaštva radi koncentracije dokaza, jer se pred VJT u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dečakovog oca.

NASTAVAK TEKSTA ISPOD REKLAME...

Majka saslušana u policiji
Podsetimo, majka dečaka ubice, saslušana je pre dva dana u Policijskoj upravi Beograd gde je morala da odgovori na 10 pitanja koje su joj postavili policijski službenici. Ona je saslušana kako bi se utvrdilo da li je bilo zapuštanja ili zlostavljanja dečaka, a u narednim danima ona će biti saslušana i u tužilaštvu.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K. da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ “Vladislav Ribnikar”, kao i da se preduzmu sve druge mere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Zločin
Dečak ubica (13) je u OŠ “Vladislav Ribnikar” 3. maja. 2023. godine, lišio života devet osoba i ranio još četvoro, od kojih je jedno preminulo.

(Blic)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.