Iz SPP-a teške optužbe na račun brata Rasima Ljajića

Iz SPP-a teške optužbe na račun brata Rasima Ljajića

476

U noći između utorka i srijede, automobil u vlasništvu funkcionera Stranke pravde i pomirenja, zapaljen je ispred njegove porodične kuće. Iz te stranke, a i na portalu Sandžakpress, optužili su brata Rasima Ljajića za taj nemili događaj i iznijeli niz teških kvalifikacija na njegov račun.

Potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja Edin Numanović tvrdi da je požar na automobilu funkcionera Stranke pravde i pomirenja Nermina Balije podmetnut. Događaj, tvrdi, ima političku pozadinu.

“Najoštrije osuđujemo ovaj čin političkog zastrašivanja Nermina Balije zbog njegovog nesebičnog angažmana u Stranci pravde i pomirenja. Gotovo smo sigurni da je ovaj čin potpuno politički motivisan jer je Balija i ranije dobijao usmene prijetnje od istog lica kada je bio potencijalni kandidat za direktora u Ugostiteljsko-turističkoj školi, što se nije svidjelo krugovima koji inače kadroviraju direktorska i radna mjesta u srednjim i osnovnim školama u Novom Pazaru,” kazao je Numanović.

On je pozvao nadležne organe da ispitaju okolnosti i, kako je rekao, istraže navode o umiješanosti Mirsada Ljajića u ovaj događaj.

Tekst o navodnoj Ljajićevoj umiješanosti u ovaj događaj objavio je portal Sandžakpress, blizak SPP-u, pozivajući se na nezvanična saznanja od neimenovanog izvora u policiji, optužujući ga još i da upravlja stranačkim kriminalom u oblasti zapošljavanja i upravljanju školama u Novom Pazaru.

Nermin Balija, koji je inače i potpredsjednik povjereništva Stranke pravde i pomirenja, tvrdi da je razlog njegova kandidatura za direktora Ugostiteljsko-turističke škole.

“Kada se birao novi direktor pa sve do danas kada je i izabran, konstantno imam šikaniranje, prijetnje, diskriminaciju, mobing i slično. Za sve ovo što sam rekao imam i adekvatne dokaze u vidu raznih inspekcijskih službi gdje sam to napismeno i dobio. Svaka moja tvrdnja, svaka pisana izjava koju sam uputio nadležnim institucijama bila je opravdana. Neku dokumentaciju ne mogu u ovom trenutku da vam pokažem zbog istrage koja se u policiji vodi, ali će i to biti vrlo brzo obelodanjeno i vrlo brzo će se vidjeti zbog čega i zašto je baš moj auto zapaljen,” kazao je Balija.

Balija je još, odgovarajući na novinarska pitanja, negirao da bi razlog paljenja automobila mogao biti davanje novca na kamatu i zelenaški dugovi, što su objavili pojedini portali.

Na pitanje novinara “da li je porodica Balija dala na kamatu novac porodici Džigal?” odgovorio je da su takvi navodi neistiniti.

“Porodica Džigal nosi hljeb u radnju mojih roditelja. Nikada nisam pio kafu, nikada, s bilo kojim pekarom, niti među njima imam rođake, prijatelje ili na bilo koji način da mogu da me povežu na taj način, ali intencija i cilj je bio da skrenu pažnju i moje ime uljagaju, što nisu i neće uspjeti. Istina je jedna i ona će vrlo brzo biti obelodanjena,” kazao je Balija.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *