Izrael napao Siriju i pogodio ambasadu Irana – Ubijen zvaničnik Islamske revolucionarne garde

924

Sirijski državni mediji su objavili da je u napadu u Damasku srušena zgrada koja je dio Ambasade Irana, a pretpostavlja se da je riječ o izraelskom napadu. Osim toga, ubijen je visoki zvaničnik Islamske revolucionarne garde.

Naime, srušena je višespratnica koja se nalazila u okrugu Mezzeh koji se nalazi na zapadu grada. Iranski mediji su objavili da je zapravo uništen aneks Ambasade Irana, ali da iranski ambasador u Siriji Hossein Akbari i članovi njegove porodice nisu povrijeđeni.

U izvještajima sirijskih medija nije navedeno da je iko poginuo, ali prema pojedinim drugim izvorima, poginulo je šest osoba.
Foto: AFP

Sirijska vojska je ranije saopćila da su protuzračnom odbranom u blizini Damaska presreli, kako su naveli, neprijateljske ciljeve, prenosi BBC.

S druge strane, saudijska novinska agencija Al-Arabiya, pozivajući se na iranske medije, objavila je da u izraelskom napadu na Damask ubijen visoki dužnosnik Islamske revolucionarne garde Mohhamad Reza Zahedi. Iranska državna televizija je prenijela da u napadu ubijeno i nekoliko iranskih diplomata.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *