Jakub ukopan pored mlađeg brata!

872

Jakub Curić (17) iz sela Požega kod Novog Pazara, koji se u nedjelju utopio u jezeru Gazivode, juče je ukopan na mjesnom groblju pored mlađeg brata, koji je preselio prije četiri godine.

Osim članova porodice, dźenazi su prisustvovali mnogobrojni prijatelji i mještani sela i okoline, koji nisu skrivali suze zbog odlaska omiljenog mladića.

Okupljeni su komentarisali da je otišao jedan od najboljih mladića iz sela i pokušavali da umire neutešnog oca.

– Jakub potiče iz ugledne familije. Svi su intelektualci, a otac mu je profesor. Iz tog mladića su isijavali dobrota i plemenitost. Svakome se nalazio kada mu je nešto trebalo i nikada mu nije bilo teško da pomogne. Bio je odličan učenik, a sa drugovima se lijepo slagao.
Bio je poseban, bio je zvijezda vodilja, ali Bog ga je poželio za sebe. Jedino to objašnjenje imam za tragediju koja se dogodila – rekao je mještanin sela Požege i prijatelj porodice.

Na društvenim mrežama takođe su se opraštali od nastradalog mladića.

– Najljepši cvijet najkraće cvjeta. Porodici snage, sabora (strpljenja) da preživi što se preživjeti ne može – napisao je prijatelj porodice na Fejsbuku.

– Šok! Previše mlad, previše rano. Šta reći, ne snašlo nikog! – piše u jednom od 500 komentara sa izrazima saučešća porodici.

Tragedija se dogodila u nedjelju, kada je Jakub ocu rekao da sa dvojicom drugara i rođakom želi da ide u Ribariće, gdje rođak ima vikendicu.

– Njegov otac se usprotivio i upitao ga: “Zašto hoćeš da ideš tamo?”. Mladić je, međutim, bio uporan i rekao je: “Idem, babo, malo da prošetam” – pričaju rođaci stradalog mladića.

Četvorica tinejdžera su otišli u Ribariće, kupali se, skakali u vodu, a Jakub se čak požalio da mu je hladno.

– U jednom momentu, rekao im je: “Ja ću da uđem još jednom da se okupam i zaronim, neću više jer mi je hladno.” Ušao je, zaronio i nije isplivao – dodaju nesrećni rođaci tinejdžera.

Kada su vidjeli da Jakub ne izranja, drugari i rođak su se uplašili, počeli da vrište i dozivaju pomoć. Odmah su obavjestili Jakubove roditelje i policiju u Novom Pazaru. Tek kada su stigli pripadnici Žandarmerije iz Kraljeva, uspjeli da izvukli tijelo nesrećnog mladića sa 15 metara dubine.

Smrt tinejdžera nije jedina tragedija koja je zadesila njegovu porodicu za relativno kratko vrijeme.

– Jakub je najstarije dijete. Poslije njega su rođene dvije djevojčice, pa jedan dječak. Taj mališan je bio bolestan od rođenja i umro je prike četiri godine. Nije pošteno jadničak ni prohodao ni progovorio. Roditelji su poslije njegove smrti dobili još jednu djevojčicu. Tek je napunila godinu dana. Kako će preživjeti Jakubovu smrt, ne znamo. Uspjeli su da se uzdignu poslije smrti mlađeg sina, dijete je bilo bolesno. Kako će pregurati ovo, utapanje zdravog, pravog mladića, pred kojim je bila budućnost, zaista ne znamo – kažu rođaci stradalog Jakuba i dodaju da će nesrećnim roditeljima pružiti svu neophodnu pomoć.

Ukradena ronilačka oprema

Pet kompleta ronilačke opreme su prethodnih godina ljudi dobre volje donirali Sportsko savezu Sandžaka, ali su u međuvremenu ti kompleti nestali. Oprema je predata kako bi se osposobila ronilačka ekipa u Ribariću. Bila je namjenjena za istraživanje jezera i nesrećne slučajeve, međutim, do dana današnjeg se ne zna gdje je završila.

Izvor: Sandźak Danas/Alo
One thought on “Jakub ukopan pored mlađeg brata!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.