JAŠAREVIĆ nekada pucao na Američku ambasadu, a sada se POTPUNO PROMIJENIO

290

Prije nešto više od devet godina bio je na naslovnicama svih medija, nakon što je pucao na Američku ambasadu u Sarajevu. Završio je u zatvoru, a Mevlid Jašarević sada izgleda i ponaša se prilično drugačije…

Podsjetimo, on je pravosnažno osuđen krajem 2012. na 15 godina zatvora zbog napada na Američku ambasadu u Sarajevu 28.10.2011. Jašarević je tog dana ispalio 105 metaka i teško ranio pripadnika policije Mirsada Velića, koji je radio na osiguranju Ambasade. Prvobitno je bio osuđen na 18 godina, ali mu je kasnije kazna preinačena.

Ovaj nekadašnji pripadnik tzv. vehabijske zajednice u BiH nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u Kaznenopopravnom zavodu Zenica.

Prema svim dostupnim informacijama ima dobro vladanje u zatvoru, gdje do sada nije napravio nijedan prekršaj zbog čega bi bio kažnjavan.

Mevlid Jašarević napad
Navodno Jašarević više nema radikalne stavove zbog kojih je i napao Ambasadu SAD i ranio policajca.

Svojedobno se pisalo kako uglavnom čita knjige i crta.

– Najvažnije je da je sačuvao brak i porodicu. Žena ga s djecom svaka dva mjeseca posjećuje u Zenici – pisao je Dnevni avaz prošle godine, a ovaj medij objavio je i fotografije Jašarevićevog crteža.

Mevlid Jašarević napad
– Crtajući mu brže dani prolaze. Rekao mi je da, ukoliko je neka galerija zainteresirana da izloži njegove slike, nema problema da to i uradi – izajvio je za spomenuti medij Jašarevićev prijatelj, koji je i ustupio fotografije Mevlidovog crteža.

(Doznajemo.com)