Jedinstvena manifestacija na obali Lima: Spektakl kakav nigdje u Sandžaku nećete vidjeti!

Jedinstvena manifestacija na obali Lima: Spektakl kakav nigdje u Sandžaku nećete vidjeti!

921

Prijepoljci biraju najboljeg zeta i snahu, uslov je samo jedan i nije nimalo lak!

Prijepolje, grad rijeka, još jednom koristi prednosti Lima i Mileševke. Na njihovim obalama, u subotu 6. jula, organizuje se jedna od najljepših i najposjećenijih manifestacija u regionu – Limski darovi.

“Manifestacija je jedinstvena u svijetu jer je samo Prijepolje odlučilo da oda priznanje svojim najboljim zetovima i snahama, kojih ima mnogo iz raznih krajeva svijeta. Svi oni okupe se tog dana i bore se za titulu najboljeg, a nije im lako, jer preporuka ide od svekrve i tašte,” kažu organizatori za RINU.

Da bi atmosfera bila potpuna, vrši se i izbor najbolje riblje čorbe. U kotlićima se, osim ribe, krčka umijeće, vještina i želja svake ekipe da ponese titulu najbolje. Cjelodnevno druženje začinjeno je zvucima dobre muzike, u kojoj uživaju i učesnici i prolaznici.

“Budite naš gost od 4. do 7. jula i uživajte u sjajnim koncertima na manifestaciji PP FEST. Ne propustite da siđete do rijeke i uživate u jedinstvenoj manifestaciji Limski darovi, koja obećava dobar provod i druženje,” pozivaju iz Turističke organizacije Prijepolje.

Prije dvije godine, veliku pažnju je privukla Indijka Mimi, koja je bila izabrana za najbolju snahu u Prijepolju. Iako je bila iznenađena ovim posebnim odlikovanjem, njeni ukućani nisu bili.

Manifestacija „Limski darovi“ počinje 6. jula na levoj obali rijeke Lim u Prijepolju. Ove godine, „Limski darovi“ se održavaju kad i PP fest, tako da će svi građani, ali i posetioci uživati kako u zabavnom, tako i kulturno-umetničkom programu. Pogledajte šta kažu organizatori:
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *