Još jedan Novopazarac uhapšen! Pokušao šverc cigareta!

969

Carinici su na magistralnom putu Raška – Kraljevo, u blizini mjesta Maglič, dubinskom kontrolom otkrili i zaplijenili 100.000 krijumčarenih cigareta skrivenih u tovaru tekstilne robe, saopštila je danas Uprava carine.

Prekršaj je otkriven kada je na magistralnom putu zaustavljen “folksvagen turan” novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao vozač (39) iz okoline Novog Pazara.

Tovarni dio vozila bio je ispunjen tekstilnom robom domaćeg porikekla za koju je vozač posedovao otpremnicu, ali su carinici odlučili da detaljno pregledaju tovar u carinskom magacinu u Kraljevu.

Kada je sva roba bila istovarena utvrđeno je da se među legalno prevoženim tekstilom nalazi i velika količina krijumčarenih cigareta marke “platiinum seven” bez akciznih markica.

Carinici su detaljnim pregledom pronašli crne najlon kese u kojima se nalazilo čak 500 boksova švercovanih cigareta koje su bile zakamuflirane tekstilnom robom domaćeg porijekla (farmerke i somot košulje).

Nakon otkrivenog pokušaja krijumčarenja cigareta, o slučaju su obavješteni policija i poreska uprava kojima su vozilo, legalni tovar tekstila, kao i krijumčarene cigarete predati u u dalju nadležnost.

Izvor: Sandžak danas/Večernje novosti